От: Re: Малък хранителен магазин - съвети, въпроси и още нещо?
Да, що като човека е решил да скочи в това да го разочароваме !
Иначе, конкретно, обичам микроскопичните магазини най-вече заради персоналното отношение - и това ако не е маркетингово преимущество, болест не му викни.
Едно е да кимаш неуверено на монотонен "добър ден" на поредното непознато лице, едно е да си казваш "здрасти!" и дори и да има какво да си поразговориш с кварталния магазинджия.
А конкретно със зарзавата и плодовети - винаги са по-добри, защото и те имат малки, локализирани доставчици и източници на такива благини.
Аз лично му пожелавам успех !
Няма такова нещо като провал. Имаш две неща да си гледаш, айде три - трафик, цени и качество. До мен имам Пикадили, Била, Лидъл, но пазарувам от кварталния хранителен магазин, защото цените не са с кой знае каква разлика, а и най-важното е зеленчуците и плодовете им са някак по-читави, явно си следят и те нещата там. А в другите продукти няма разлика, или поне не е осезателна.
Смятам, че имаш голям потенциал. Дори магазините до нас - два са на един собственик, които ги е разделил на хранителен и такъв за цигари и алкохол. Но някои от нещата се застъпват. И двата магазина му вървят супер много, има по 2 жени на смяна във всеки и гледам не се оплаква. И двата са разположение на по 20 кв. метра.
Да, що като човека е решил да скочи в това да го разочароваме !
Иначе, конкретно, обичам микроскопичните магазини най-вече заради персоналното отношение - и това ако не е маркетингово преимущество, болест не му викни.
Едно е да кимаш неуверено на монотонен "добър ден" на поредното непознато лице, едно е да си казваш "здрасти!" и дори и да има какво да си поразговориш с кварталния магазинджия.
А конкретно със зарзавата и плодовети - винаги са по-добри, защото и те имат малки, локализирани доставчици и източници на такива благини.
Аз лично му пожелавам успех !