От: Ментор или човек,който може да ми помогне да се развия в бизнеса
Здравейте,предварително се извинявам,ако това не е правилната секция за темата.Аз искам да се развивам в бизнес областта/предприемачеството,търся човек,който може да ми помогне да ускоря този процес,а именно човек,който се занимава с това.Аз съм на 18 години,11 клас и имам огромно желание да придобия нужните знания и опит.Ако някой реши да ми помогне на добра воля ще му бъда истински признателен!Благодаря за отделеното време.
Браво и от мен. Аз ще ти дам няколко препоръки тук и сега, общи са, НО СА ВАЖНИ за всеки предприемач.
1. Предприемачеството не е лесно - има маса ядове. Няма да изброявам, просто да не си мислиш, че ставаш предприемач, после шеф и бичиш айляка. Забрави за тия филми. Разбира се успехите ти носят много радост и гордост!
2. За да си успешен, трябва да си амбициран.
3. Трябва много жертви на време и енергия - ще бачкаш много, ама наистина много. Особено в началото.
4. Трябват ти цели - без цели не става. Не може само да работиш, като хамалин - гони си някакви цели. След постгането им, си поставяй нови.
5. Приготви се за неуспехи.
6. Опитай да започнеш дейност в сфера, която ти е интересна. Няма как да бъдеш успешен предприемач, ако се занимаваш със строителство, ама хич не обичаш да се цапаш с гипс, теракол и прочие.
7. Чети и питай, чети и питай, чети и питай. Постоянно.
8. В началото ще трябва да отговаряш за самата си дейност - примерно да поправяш коли (на толкова години едва ли си усвоил кой знае какъв занаят, но не се знае), да се грижиш за бумащината (има я във всеки бизнес), да се грижиш за рекламата, за намирането на клиенти, за наеми, машини и прочие и прочие.
9. Какъвто и да е бизнес, все има нужда от някакъв капитал. Помисли колко можеш да намериш и това ще ти е отправна точка. Да не си мислиш как ще направиш магазин на бул. Витоша в София за маркови маратонки, а имаш капитал от 1200 (спестени по някакъв начин) пари. Само наема на месец ще ти е 10-20 пъти повече.
Естествено има и още и бих добавил по натам, а и колегите с опит също ще дават съвети.