От: Голям зор да съм първи и к'во?
Здравейте момчета! Следя от известно време темата и да си призная, успяхте да ме запалите :twisted:
В момента проучвам подходящи думички, за да хвана първият сайт да го направя. Успоредно с това, разработвам и шаблон, подходящ за рекламите. Тук също може да ми дадете съвет как би било по-добре откъм CTR - Между TOP MENU и статията да се 2 блока и третия да е вдясно или 1 над статията, един вдясно, един под статията? Какви са вашите наблюдения?
Имам няколко питания, които са свързани най-вече със стъпките, които ще предприема и да ме посъветвате дали съм се ориентирал правилно.
1. Проучвам и харесвам думи, които са в границата 2к - 30к локални US търсения и са с ниска конкуренция
2. Проверявам какви са средните плащания за реклами в тази сфера (търся да са над 1$)
3. Проверявам кои домейни са свободни - ще ги изредя по реда на тежест - EMD .com, .net, .org, info , EMD с тирета, в същия ред като първите.
4. В Самурая гледам какво е дереджето за думата, която ме интересува. Тук вече ми е малко тъмна индия
Кои от показателите е допустимо да са червени? DA и ИЦ имат ли голяма тежест? Само те са ми в червено, BLD, DMZ са жълтенички. Също така не виждам как да изкарам данните за CPC, които давате на скрийншотовете? Те от Адуърда ли са или?
5 - Ако горните са нормални .... Регистрирам домейна, купувам една статия първоначално, защото ми е зле Инглиша за съжаление.
6. Чакам да поподскача малко, докато се намести в СЕРП, ако се качи нагоре - добре, ако е по-назад >
7. Тук се двоумя вече - още една статия ли да поръчам или малък линкбилдинг да направя/поръчам?
8. Ако отиде на първи места, (което пожелавам на всички ви за всички сайтове, които правите) според вас добре ли ще е всяка седмица по една статия да се поръчва, за да си запазва позицията или по-добре събмит някъде с нещо?
На прима виста това ми е в главата.
Направо качвам и примерен шот с данните.