Микро Нишови Сайтове - Extended How To

Re: От: Re: От: Голям зор да съм първи и к'во?

Fozzy - автора на този експеримент греши. Подхожда грешно към този проблем, не обяснява какво е правил, стъпките през които е минал. Самият му пример е погрешен - има разлика между едно и две тирета.
С тире или без тире за да се класира един сайт напред са важни други неща: он пейдж сео да е направено както трябва, сайта да се поддържа,
да има изходящи линкове и т.н. За оф пейдж сеото също трябва работа - линкове, но не какви да е, а релевантни на сайта, качествени, има значение количеството, и т.н.
Разбира се, има си и други фактори за да се избере домейн с тире в името.
Вече си е друг въпрос ако от Гугъл са решили да не дават предимство на такива домейни (а по пътя на логиката, щом има предпочитание на нещо, то останалите все едно са наказани).

Да, има някои недомислици около изпълнението, но все пак има какво да се научи оттам. На мен ми беше интересна реакцията на Бинг и Яху. Колкото до Гугъл, каквито и експерименти да се правят, за него домейн с тире просто не се ползва със статут на emd.

В статията ми прави впечатление, че се говори точно за такъв тип сайтове като тези, които описваме тук, т.е. слаба конкуренция и т.н. Дали предприемач.ком ще се класира по думата сео в Гугъл, при положение, че я няма в името, и да е с тире и да е без тире няма абсолютно никакво значение. Но ако се прави сайт за адсенс, където е важна подборката на кл. думи и основният фактор за класиране е онпейдж сео-то, то тогава действително домйнът, който трябва да се потърси е без тире. Както вече казах, домейн с тире не се счита за емд от Гугъл.

Пък, който иска да си играе с Бинг и Яху, моля. За последният месец в един сайт, от 4000 посещения от търсачки, имам 12 от Яху и 8 от Бинг при топ позиции, равни с тези в Гугъл. :) Няма смисъл просто.

От: Голям зор да съм първи и к'во?

fenixsz - има и други тулове за проверка дали е уникална една статия, има един руски който ползвам и съм много доволен "advego"

думичката която ми даде fozzy , 22-ро място според трафик травис , а няма статия на сайта още , 1 клип и малко инфо покрай него (чакам да ми пратят статиите още )

Малко съм зле с руския. Безплатен ли е? На Copyscape, хубавото е, че е интегриран в доста тулове.

даа, инсталнах го и ще го ползвам. Благодаря!

Сега обаче се чудя какво да си правя сайтчето. Нещо не иска да ги индексира правилно статиите. Индексира само заглавията с мета описанията, но не и съдържанието на публикациите и затова съм много назад в serp-a.

Re: От: Голям зор да съм първи и к'во?

даа, инсталнах го и ще го ползвам. Благодаря!

Сега обаче се чудя какво да си правя сайтчето. Нещо не иска да ги индексира правилно статиите. Индексира само заглавията с мета описанията, но не и съдържанието на публикациите и затова съм много назад в serp-a.

Е то нали затова са заглавията и метата, индексира ги и тях показва в резултатите от търсенето. Щом те са индексирани, то със сигурност е минал и през цялата статия, като вече е напълно наясно за какво става въпрос, какви са ключовите думи и т.н., така че не е това причината да си назад. Виж сега ако заглавието и мета данните не са добри, то може да е причина да не се класираш.

Ако махнеш meta description ще ти показва откъс от статията в резултатите от търсенето.

Доброто заглавие е до 70 символа и трябва да съдържа ключовата дума или фраза.
Доброто описание е до 150 символа и трябва да съдържа горепосоченото.

@Fozzy

Направи си следния експеримент. Копирай си втори или трети параграф от някоя статия на твой сайт и я копирай в google. Ако всичко е наред трябва да си видиш целият параграф на първо място и в твоята статия при търсене.

Да, де но при търсене на мой параграф, специално на този сайт, не ми намира нищо, което означаво, че има някакъв проблем и не е индексирало съдържанието, а само meta snipet-a.

@Fozzy

Направи си следния експеримент. Копирай си втори или трети параграф от някоя статия на твой сайт и я копирай в google. Ако всичко е наред трябва да си видиш целият параграф на първо място и в твоята статия при търсене.

Да, де но при търсене на мой параграф, специално на този сайт, не ми намира нищо, което означаво, че има някакъв проблем и не е индексирало съдържанието, а само meta snipet-a.

Да не си съкнал случайно No Index

Ако сайта е нов е нормално, на моя който е на 5 дена, като копирам статията не излиза, но на този който е около 20тина вече излиза, а са със абсолютно същите настройки.

@Fozzy

Не съм те разбрал правилно, сорка.

Ако сайта е нов е нормално, на моя който е на 5 дена, като копирам статията не излиза, но на този който е около 20тина вече излиза, а са със абсолютно същите настройки.

Лек бласт няма ли да реши проблема :twisted:

Ето моето развитие по темата :)

attachment.php

Прикачени файлове

• Screen Shot 2012-03-12 at 2.17.20 PM.png
    Screen Shot 2012-03-12 at 2.17.20 PM.png
    13.8 KB · Преглеждания: 143

Market Samurai май преминаха към бинг, пробвах Rank Tracker и Serp Attack - и безплатната има за проверяване, за ранк тракер - http://www.blackhatworld.com/blackh...ch-engine-optimization-spyglass-more-new.html

За кое става въпрос? За проверка на позицията може да си избереш дали в гугъл, яху или бинг.

Не съм точно запознат в интерес на истината, иначе вярно че можеше. Ама все пак аз ползвам и 3-те има разминавания за това е хубаво да проверяваш с повече от 1, като цяло на rank tracker най-много се доверявам, че има да избираш и по страни кой гугъл, включително и google.bg

Не съм точно запознат в интерес на истината, иначе вярно че можеше. Ама все пак аз ползвам и 3-те има разминавания за това е хубаво да проверяваш с повече от 1, като цяло на rank tracker най-много се доверявам, че има да избираш и по страни кой гугъл, включително и google.bg

И в Самурая можеш да избираш страни.

Кейуърд чекъра за малко го бяха направили да проверява в Бинг, но сега си е по старому.

За кл. думи, може да проверява Гугъл, Яху и Бинг.

В самурая като си правиш проект избираш за коя страна е.
А това, че проверяваш с 3 различни не е хубаво. То е като с докторите, трима доктори - 3 мнения :)
Гледай си един тук и това е. То си зависи и към кой dc ще се върже, сега от както си следя ежедневно позициите има много големи танци.
Tова ми е един стар БГ сайт:

attachment.php

А и сега имам няколко нови БГ проекта и ги следя ежедневно - в топ 10 всеки ден едно 50% от резултатите са различни, а и през час се менят :)

Прикачени файлове

• Screen Shot 2012-03-12 at 2.41.36 PM.png
    Screen Shot 2012-03-12 at 2.41.36 PM.png
    21.3 KB · Преглеждания: 139

Правиш ръчна проверка и гледаш този, който най-много се доближава до реалното

Re: Голям зор да съм първи и к'во?

Самурая показва най-вярно по мои наблюдения. Гадно е, че дава отклонение когато в резултатите има сайтлинкс. Например сега имам един сайт, който показва, че е на 6-то място, а фактически на първите 2 са уикипедия и 4 сайтлинка на уикипедия в първият резултат. За мен сайтът е на 3-то място, а туул-а показва 6-то.

Доскоро смяташе и всяка една картинка за отделен резултат, но напоследък гледам, че са го оправили това.

Горе