Милиони от търгове с домейни

Blinky

Owner
www.jpg

Майк Ман, който е едва на 45 години, жител на щата Делауеър, станал мултимилионер благодарени на хобито си - да купува и продава домейни. В рамките на една седмица той купува 14 962 домейна (нови, изтекли и всякакви), споменават от CNET. След придобивката им, той ги препродава за стотици, даже хиляди долара на хора, имащи нужда от тях.

Мъжът откровеничи пред CNET, че бил алчен и искал да притежава целия свят. Историята започва още през далечната 1990 година, когато начало на кариерата му бележи покупката на домейна Menus.com за сумата от $70. В последствие го е продал за $50 000. От този момент, Майк започва бизнеса с покупко-продажба на домейни, като в момента бизнеса му, BuyDomains, се оценява на няколко милиона и по-конкретно Highland Capital оценява компанията през 2005 г. за 80 млн. долара.

Най-новото начинание на предприемчивия бизнесмен е DomainMarket.com и генерира приходи по $400 000 всеки месец, като рутина в процесите там се явява купуването на средно около 300 домейна на ден.

Интересно ми е колко % от портфолиото са му .ком .нет .орг и т.н.
Дали имаме такава информация?
На мнение съм, че и най-големия тъпизъм .ком ще струва луди пари след няколко години.

От: Милиони от търгове с домейни

Бате, тоя какви цени е сложил в сайта си - не знам кой малоумник купува от там:

Само един от хилядите примери в сайта

1ForTheRoad.com - $350 - тоя домейн не струва и 1 долар.

Но щом има балъци...

Сам по себе си може и да не струва, но освен самия домейн се плаща и за идеята на този, който се е сетил да го регистрира. Дори има платени услуги, при които поръчваш на специалист да ти измисли подходящ домейн, който хем да е хубав, хем да е свободен. Това не е никак лесно и струва скъпо. 1ForTheRoad.com е хубав домейн за пияници и се помни страшно лесно.

На мен малко тази "новина" ми изглежда зарибявка и ще вкара още няколко хиляди в тоя бизнес, които ще се "светнат", че това е "ебати далаверата".

Лесно е като си купил menus.com през 1990 и сигурно стотици други такива и сега да ми се правиш на гъзар :) И да си пишеш статии да зарибяваш балъчета дето да ти купуват домейните. :)

Шегата настрана - браво на човека, че се е усетил навреме, но огромната му част (около 98 процента) от домейните му не струват и са на некакви хахо цени. Бизнесът е замрял покрай кризата и иска да си го раздвижи.

браво на пича.евала. на андрю робери (hugedomains dot com) също браво..
естествено такъв бизнес иска много инвестиция но и се връщам много по-добре.

Горе