Да, минава. И аз на едно 80% съм сигурен и четох насам-натам, но за сега от видяното и прочетеното има движения в Google.com / Google.co.uk и другите по-големи локал. И при нас ще се осети. Та това, което се случва според очевидци - в конкурентните нищи са излетели тези по първите страници (изключвайки топ брандовете) и са се настанили сайтове с качествено съдържание. Сега видях и при мои познат - доста покачване има при него. Но си е нормално, там бе само он пейдж и малко рилейтед линкове. Ако след последния Пингвин ъпдейт сте наблегнали повече на контент, колкто до купуване на линкове - това е било добра стратегия. Защо. Защото гледам, че Пингвина е малко-по агресивен от Пандата, която беше преди известно време, наскоро даже.И при мен засега няма нищо, но от Cemper и LRT преди малко пратиха мейли че е вярно, мисля че постепенно навлиза и ще отнеме няколко дни докато се пусне навсякъде
Потвърдено е, че са пуснали Пингвина още на 18-ти. - http://searchengineland.com/google-releases-first-penguin-update-year-206169
При мен на пръв поглед един от сайтовете е започнал да си възвръща посещенията А сега ще огледам и другите, дано е само в положителна посока тоя Пингвин
В моята ниша се наблюдават два сайта с ниско съдържание и много реклами, имат по 5 статии който са на 3 и 4 позиция. Как да разбера дали някой не ми налива линкове?
@Blinky то се очакваше, че ще започнат да и предават все по-голяма тежест още повече, че G+ си е тяхно.. а и още един начин да накарат хората да започнат да използват G+
Развивам само фейс и гугъл + на сайта нищо друго няма да правя
Не бих препоръчал много да се обръща внимание на Г+ все пак си уволниха повечето мениджъри там и не мисля че ще има голямо бъдеще там - което се потвърждава и от премахването на ауторшипа.На този етап аз нямам оплаквания от това животно, дано и след танцуването нещата си останат така Дори за сега съм доволна от него.
@Blinky то се очакваше, че ще започнат да и предават все по-голяма тежест още повече, че G+ си е тяхно.. а и още един начин да накарат хората да започнат да използват G+
Не съм за публично споделяне, защото може и да се намери някой не доброжелател. Сега ще пробвам с малко социалки, интересното е, че не съм наливал никакви линкове 3 месеца и изведнъж ме удари пингвина.Не бих препоръчал много да се обръща внимание на Г+ все пак си уволниха повечето мениджъри там и не мисля че ще има голямо бъдеще там - което се потвърждава и от премахването на ауторшипа.
Колкото до ранкването - основния ми сайт меко казано гръмна в търсенията - и да уточня аз гоня глобални и UK.... но предполагам да дадем 3-4 дни преди да почнем с анализите.
Искам да помоля всички които са били ударени да си споделят сайтовете за да можем да направим анализи и да преценим как да се работи в бъдеще, какво мислите по въпроса?