Днес ми пратиха мейл че ми вдигат цената на хоста с 25%
Не знам какво толкова, всеки вдига цените. Виж си киселото мляко. А ако искаш, все още има алтернативи, вече зависи и какво търсиш. Често тук и не само тук препоръчвам определени хостинги.Днес ми пратиха мейл че ми вдигат цената на хоста с 25%
Винаги ми е бил чуден мотива, всички го правят .Не знам какво толкова, всеки вдига цените. Виж си киселото мляко. А ако искаш, все още има алтернативи, вече зависи и какво търсиш. Често тук и не само тук препоръчвам определени хостинги.
Аз съм фен не толкова да спестявам, колко да знам, че съм си взел Адванс хостинг, който да е на нивото, което искам, най-вече технически. Съпорт не обсъждаме, защото добрия хостинг и човека зад него рядко стига до съпорт, ако наистина няма проблеми там.
Виж на шефчетата тук сървиса. Гледам доста хора са супер доволни. Аз също. Успехи, и не мисли, че и другите няма да последват примера на нс1. Като вдигат на всички цпанела и тока, какво очаквате точно да направят тези по веригата надолу до крайния потребител?
Да, буквално ще бръмчите в хола. Писах и в другата тема, че е нужно да се изчисли добре всичко и тогава да се предприемат действия. Все си мисля, че сметките няма да излязат много добри в посока собствен сървър в хола. Токът се е вдигнал за всички, а това дали е принципно или не, няма значение, всичко е бизнес и сметки, това е положението.Винаги ми е бил чуден мотива, всички го правят .
Да, наясно сме, че цената на промишления ток е вдигната, но 25% процента е меко казано, прекалено .
Ползвам от тях VPS и цената се качва с 10 лв. стига ...
Факт е, че имат добър съпорт не съм за тези 10 лв. но въпроса за мен е принципен .
Сега какво, да вдигнем и ние цените на всичко 25% ? Едва ли клиентите ще си кажат, е то всички ги вдигат
За мен подобен процент на поскъпване не е мотивиран.. Има една друга тема за домашен хостинг сървър, ако можех да си протектна трафика, отдавна да бръмчи нещо в хола
Даже бях решил тази вечер да им пиша обратна връзка, защото най-малкото можеха да направят поскъпването за новите активации..
Виж, може и да не съм се изразил правилно .. Не съм против вдигането на цената на услугата, а процента с който го правят .Да, буквално ще бръмчите в хола. Писах и в другата тема, че е нужно да се изчисли добре всичко и тогава да се предприемат действия. Все си мисля, че сметките няма да излязат много добри в посока собствен сървър в хола. Токът се е вдигнал за всички, а това дали е принципно или не, няма значение, всичко е бизнес и сметки, това е положението.
Направи си доставка от някоя пицария, ресторант, от където и да е. Виж цените спрямо миналата година, виж грамажа и после им драсни на нс1, че заради принципите си не мислиш повишаването на цените ми за нормална крачка. Едно тъпо олио за последните 4 месец претърпя такова повишаване.
Не казвам, че е редно, но определено мисля, че е следствие от много фактори, които повярвай никой бизнес не иска да ги причинява на клиента си. Не знам твоя бизнес с какво се занимава, но смятам, че скоро ти и конкурентите ти ще направят корекции.
Еее, ти пък как с лошото влезе. Лайтспийд с нищо не е по-добър от правилно конфигуриран Nginx, а и не е по-бърз от него. Само при default конфигурация е по-бърз.ако искаш LiteSpeed си приготви още 100 лева отгоре, защото лично аз не зачитам друг уеб сървър.
Нищо не те спира да си го протектнеш. От безплатни защити с неясен ефект като Клaудфлеър, през евтини варианти като x4b, а натам вече докъдето ти стигне бюджетът, ако изобщо има от какво да се пазиш. Ама няма да ти се вържат сметките още при опита да подсигуриш непрекъсваемо захранване и да дублираш интернет трасетата.ако можех да си протектна трафика, отдавна да бръмчи нещо в хола
Здравейте,
и аз като вас чета за повишението на цените и вероятно както вас се ослушвам за алтернатива.
Миналата година 250лв., сега цената ми е 600лв. за година. Ползвам VPS - 1cpu, 2ram 30 ssd
Понеже споменахте за support. Търся ги основно за грешки от тяхна страна и срив, което е 2 до 3 пъти в годината.
Трафик, клонящ към 0
Аз съм от най-сладките им клиенти сигурно. 600 кинта ми е адски много при условие, че дори не се боря за възвръщаемост.
Разбирам, че тока им е скъп, но аз не съм повишил потреблението и вероятно вентилаторчетата по-скоро са намалили оборотите отколкото да се увеличат.
Съжалявам, но дайте някаква друга опция моля?
Колегата с Немските фирми нищо не спомена, само загатна.
Аз ползвам същото :Дай да видим този VPS - 1cpu, 2ram 30 ssd за 600 лв, аз ползвам точно такъв при тях за малки неща и плащам 360 лв с новите цени, ще ми е интересно да видя как ти плащаш 600 лв за тези параметри.
Поздрави,
Станимир И
Период | Стара цена | Нова цена |
1, 3, 6 и 12м. | 39.95лв/м. | 49.95лв/м. |
Можеш спокойно да се насочиш към coolice cloud hosting ако е за сайтчета, ако ти трябва чист VPS ползвай contabo, hetzner, има и други, но тези са най-популярни.Здравейте,
и аз като вас чета за повишението на цените и вероятно както вас се ослушвам за алтернатива.
Миналата година 250лв., сега цената ми е 600лв. за година. Ползвам VPS - 1cpu, 2ram 30 ssd
Понеже споменахте за support. Търся ги основно за грешки от тяхна страна и срив, което е 2 до 3 пъти в годината.
Трафик, клонящ към 0
Аз съм от най-сладките им клиенти сигурно. 600 кинта ми е адски много при условие, че дори не се боря за възвръщаемост.
Разбирам, че тока им е скъп, но аз не съм повишил потреблението и вероятно вентилаторчетата по-скоро са намалили оборотите отколкото да се увеличат.
Съжалявам, но дайте някаква друга опция моля?
Колегата с Немските фирми нищо не спомена, само загатна.
LiteSpeed е по-бърз от nginx и има доста изследвания за това, а с LSCache държи на много трафик. Nginx също е бърз и правилната му настройка ще поеме също много тежък трафик. Просто не съм фен на българските хостинги като ns1, които движат на все още движат на apache или openlitespeed...Еее, ти пък как с лошото влезе. Лайтспийд с нищо не е по-добър от правилно конфигуриран Nginx, а и не е по-бърз от него. Само при default конфигурация е по-бърз.
Ползвай cloudflare и забравяш за атаки и тем подобни неща, можеш да си сложиш firewall правила от там и като цяло да спреш всяка атака срещу сайтовете ти. Мен са ме удряли с ботнети по 1000 IP-та в секунда и ги спирам само с едно правило.Има една друга тема за домашен хостинг сървър, ако можех да си протектна трафика, отдавна да бръмчи нещо в хола
Съгласен съм с @Dimitroww , това ще се събере може би идеално в 4G, което д по-малко от 200 лв. на година, ако се вземе за такъв период: https://coolicehost.com/cloud-hosting.htmlАз ползвам същото :
SPanel VPS в България / 1 CPU Core / 2GB Ram / 50GB SSD - upgrade безплатен
Период Стара цена
Нова цена1, 3, 6 и 12м. 39.95лв/м. 49.95лв/м.
Да не се окаже, че има двоен стандарт 12 х 50 лв. 600 лв. срещу 480 стара цена .
Колега, чисто информативно да попитам: Защо ти е този VPS - 1cpu, 2ram 30 ssd?Здравейте,
Аз ползвам същото :
SPanel VPS в България / 1 CPU Core / 2GB Ram / 50GB SSD - upgrade безплатен
Период Стара цена
Нова цена1, 3, 6 и 12м. 39.95лв/м. 49.95лв/м.
Да не се окаже, че има двоен стандарт 12 х 50 лв. 600 лв. срещу 480 стара цена .
Давам веднага :Дай да видим този VPS - 1cpu, 2ram 30 ssd за 600 лв, аз ползвам точно такъв при тях за малки неща и плащам 360 лв с новите цени, ще ми е интересно да видя как ти плащаш 600 лв за тези параметри.
Поздрави,
Станимир И
Точно затова в момента се оглеждам.Колега, чисто информативно да попитам: Защо ти е този VPS - 1cpu, 2ram 30 ssd?
Смяташ ли че имаш нужда от VPS след като сам казваш, че имаш трафик клонящ към 0. Ако е за сайта, който виждам в подписа ти, то не е идейно да плащаш 600 лв при положение, че може да се хостне и за под 100.
Къде е идеята да ползваш план с високи ресурси, при положение, че вероятно най-ниския ценови план за споделен хостинг, би ти вършил същата работа в твоя случай.
Цената в нс1 е под 100 лв., а ако не ти се занимава с тях, виж https://www.jump.bg/promotions/xmas-2021 в момента са супер актуални, като цена, но това не изключва бъдещо индексиране на цените, защото пазара ще го позволи.