Мнение от всички развиващи онлайн търговия

Fozzy

Well-Known Member
Здравейте! Правя си едно проучване и ми е необходимо мнение от хова развиващи онлайн търговия. Не ме интересува дали е посредством собствен магазин, дропшипинг или дори афилиейт сайт, важното е да се продава някакъв продукт (в никакъв случай услуга) онлайн.

Въпроса ми е, каква ви е конверсията (съотношение посетители:купувачи) и ако не е тайна в каква ниша е сайтът (електроника, дрехи и т.н.)

Само да уточня, че ме интересува БГ пазарът.

От: Мнение от всички развиващи онлайн търговия

Добре де пичове, доста имате онлайн магазини. Някаква насока?

topweb, мерси.

Ми насока, първо изгради лоялна аудитория чрез медия и след това почни да им продаваш продукт - модела "Христови" защото инъче в БГ е много трудно. Другия е корпоративния вариант, наливай в реклама , наливай в реклама. Инъче от естествен растеж може и с години нищо да не продадеш.

Ми насока, първо изгради лоялна аудитория чрез медия и след това почни да им продаваш продукт - модела "Христови" защото инъче в БГ е много трудно. Другия е корпоративния вариант, наливай в реклама , наливай в реклама. Инъче от естествен растеж може и с години нищо да не продадеш.

Питам нещо съвсем различно.

Ще те объркам ... но като питаш :) ... имам не много развит магазин за снимки (сток изображения). Т.е. магазин има, снимките са малко, а нямам и време да се занимавам ...
Посетители-купувачи
1000:1
... малко аматьорска работа, но някой ден ще ми остане време! :)

Ако конверсията ти е под 1% значи нещо куца в цялата работа - или продукта не ти е актуален или го има на по ниска цена или рекламираш на грешните места и тн.

Добре, да приемем, че продуктът ми е горе-долу актуален сред таргет аудиторията и цената му е без конкурент на БГ пазара. Мисля, че на едно 2-5% мога да се надявам... стоките не са особено скъпи, говорим за диапазон от 50 - 300лв за по-голямата част от продуктите.

Не знам, хора, мога да ви досаждам, но мисля да правя сериозна инвестиция и не ми се стреля на сляпо. Поне базовите сметки да мога да си направя.

Горе