От: Мнение, съвети за XenForo
Сега засичам темата, затова и не съм писал по-рано. Ако зададеш конкретни въпроси евентуално някак по-точно мога да ти отговоря иначе форума ми все още е малък и тепърва го бутам, затова и няма кой знае каква модерация, че да съм изпадал в някакви по-сложни ситуации. За мен модерацията е доста удобна и бърза. Една от любимите ми функции е например да мина по всички раздели, да си маркирам темите, които ще трия (те си се пазят селектнати, дори когато се местиш из темите) и като реша да им тегля бутона за триене. Според мен има още какво да се поработи над модерацията на потребителите. Например, трябваше ми доста време, докато разбера как аджеба да видя кои са последните регистрирани потребители през администрацията, но това е бял кахър, дето се вика.
Ето и до сега какви са ми основните впечатления:
- На мен специално платформата ми допада много. Бърза е и някак плавна;
- Момчетата стабилно работят по XenForo, понеже за няма и година имаше няколко ъпдейта;
- Има множество настройки за справяне с спам ботовете и честно казано от опита ми съм изумен, че сравнително малко спам имам, без почти никакви настройки;
- Системата е доста гъвкава спрямо редакцията на темплейтите и езиците.
Това се сещам в момента, а ето и какви според мен са минусите:
- Като основен проблем ще изтъкна, че системата е още сравнително нова и все още не предлага кой знае какъв избор от езикови пакети. Преведох си основните неща, но въпреки това си е друго да имаш хубав превод;
- Няма много добавки и теми, а голям процент от тези, които можеш да откриеш са платени и в повечето случай според мен цената е малко преувеличена;
- Писах и горе, но наистина има кът за хубави теми, а май не е толкова просто да се създаде нова от-до при положение, че няма кой знае колко информация по темата;
- Не успях да открия документация за developer-и, което вероятно е и причината да има толкова малко хубави безплатни добавки и теми. Въпреки всичко, има тук там писано по темата в официалният форум и щом аз успях криво-ляво да си скалъпя няколко прости добавки, смятам, че всеки с сносни познания по PHP и малко четене ще се справи с по-простите неща.
За финал ще кажа, че поне за мен системата има огромен потенциал да се наложи като основна, просто явно трябва малко повече време да се развие повече продукта. Откакто съм си купил лиценз-а, не съм съжалил и за миг, че съм избрал тази форумна система. Малко е странна на потребителите явно, понеже е нещо нестандартно, но иначе е лесна и приятна и наистина има доста свежи идеи в себе си. Някой от най-свежите идеи, които до сега не съм виждал в други подобни системи и поне за мен са страшно полезни са:
- отложената модерация ( това с което селектираш някакви теми, можеш да си пишеш отговори и да речем по някое време да редактираш избраните теми или пък да ги изтриеш);
- ЛС са доста по-различни от стандартната концепция. Там накратко можеш да проведеш разговор с някой и в последствие да поканиш още няколко човека към разговора;
- Самата администрация позволява доста опции и макар да няма кой знае колко информация по темата, сравнително лесно може да се направят някой по-нестандартни неща.
За ресурсите не мога да ти кажа кой знае какво, понеже форума ми прави горе-долу 100-200 уникални дневно, така, че не е кой знае колко натоварен. От хостинг-а не са ревнали за ресурси, а изискванията не са кой знае какво. Като се развие до там, че да има доста посещения едновременно, тогава бих могъл да дам някакви по-конкретни отговори относно нужното за да върви без проблем при голямо натоварване.
Ами за това се сещам в момента само, ще се радвам да ви отговоря и на други питания, ако ви интересува нещо конкретно.