От: Мнения за българския Facebook
Мен ме хвана яд, че дадоха Джумла с някакъв компонент, който много вероятно да е пиратски. После смениха на SocialEngine, ама то същата работа. Пича все си говори сякаш той сам е писал и рисувал всичко.
От 2 години и половина работя по подобен проект почти всеки божи ден. С експериментална и учебна цел предимно, надявам се някой ден комерсиална, но съм се примирил с мисълта, че едва ли ще стане. И съм сигурен, че дори и да види бял свят, няма да го покажат по телевизията. Разбира се, не ме е яд, защото така се научих на OOP. Но виж, друга работа си е да инсталираш Джумла и да кажеш, че е българският Фейсбук. Пък и не му завиждам заради целия хейт от страна на всички колеги и хора, с които евентуално би могъл да осъществи някакъв нетуъркинг.
На подобни "връзкарски" изпълнения не се гледа с добро око, защото не се полагат усилия. И всеки, който прави нещо такова, просто си реже клона под себе си.
Едит: като се замисля, на мен също ми отне към месец да се справя с първия си CMS (не знаех много английски, а и бях много малък), беше е107 0.4.х, мисля...