Re: От: Много Лесен Контолен Панел за First time VPS Users - от Безплатно до $2.5 на
Аз bandwidth-a не го броя. BG peer-а ти е практически безплатен. Не знам някой да използва връзки от сорта на 10 мегабита вече. Виж международния е скъп, но след като имаш този трафик, значи можеш да си позволиш uplink-a или просто взимаш dedicated навън, там няма local/international, а пък потребителите от България имат достатъчно бърза връзка.
Disc кеша е бавен, каквото и да си говорим (опитай със swap mount-нат на SSD и го сравни с рамта) ще хабиш и ресурси, които можеш да насочиш другаде (я умряло SSD, я недостатъчно i/o). Рамта е евтина и с доживотна гаранция
Аз даже като имам времето и парите ще хостна някой сайт изцяло в рамта за майтапа.
DSO-то го забрави, до скоро може и да е бил по-бърз, от известно време насам не е и е пълна идиотщина за администрация. Играл съм си доста. Може би ако хоствам един единствен сайт, по който не се правят чести промени бих се замислил. Трудно ще ме убеди някой да заменя Nginx де
DSO то е по бързо при чисто PHP поне според това което гледах като тестове (някой от преди няколко месеца) тук следват няколко обаче
споменах за секюритито което не е че лошо просто се изпълнява с правата на апача ако имаш един сайт е сигурно колкото сайта ти ако имаш няколко колкото най слабия от тях (
това знам че го знаеш) пиша го за другите който ни четат
1. Обаче - един сайт не е само php ами и джава и хтмл и цсс и картинки
където Nginx e няколко пъти по бърз и цялостното предстване на сайта е много по добро
това не го отричам
2. Варниш кеш
тук какво гледах ако имаш 32 гб рам на сървъра и отделиш 6 гб да кешираш в него нещата стават на кантар като на Nginxa също може да му се сложи варниш както го позлвате в directhost
и са си на кантар като и на двата сървъра да имат враниш обаче както споменах горе дсо-то но то не става за шеърд хостинг (понеже всеки клиент ще може да пише по другите сайтове) във вашия случай алтернатива няма...
3 Обаче тук си говорим за малки впс боксове значи nginxa ще им е по добре а ако им е сложен за начало (понеже не могат да сложат 6 гб варниш) Но може да изтискват апача отначало и ще стане 512 боксовете не са за един малък сайт...
4. Няма да споря че кеша в рама не е по добър ... просто казах какво сме правели преди 2009 и надолу за да се сместваме в малки машинки с по 512 рам и известни компромиси и дисков кеш си се е получаваше и с апач... това са си олдскул техники който ще си работят и сега а първофрмaнс пеналтито не е толкова голямо че да се усети (все едноче усещате кога форума ползва дисков кеш и кога мемкеш или апц кеш) визуално не се усеща а трите са сменяни няколко пъти последния месец...
5. Все пак ги направи тестовете в 32 битова среда
да видиш раликите в ползваната рам освен това при VZ витуализацията нямат кернел и направо скриват шапката колко ползват
Изводите: ще се сместят на малките боксове, westside и някой други писали в темата имат сайтове за чужбина на тях бандуаита им е важен, други два сървъра който го ползват са домашни сървъри... единия учебен другия няма да споделя какъв е ама няма да стане за шеърд или цената която ще му кажете ще иде много нагоре само ще спомена интензивен ffmpeg колкото и да ви е бърз шеърда това си яде от останалите клиенти здраво освен ако не му сложите тапа ама тогава на него не му върши работа... остана ъпхеро той има желание да се научи а този Box му дойде на аванта
никога няма лошо да учиш нови неща...
Панела върши идеално работата си и запълва интересна ниша...
А аз след като поприключа тестовете с Nginxa минавам на тестове на Open LiteSpeed
бърз колкотo Nginx че и малко отгоре според тестове на който вярвам както споменах този който ги прави е от вбюлетин комюнитито оптимизира тежките вбюлетини и разработва Centmin mod
http://vbtechsupport.com/2204/