Много линкове към няколко вътрешни страници

hatre

Active Member
Ще се дигни ли сайта като цяло, не по определени думи, а целия сайт малко от малко ако примерно сложа 100-200 линка от форуми към 10 страници. Веднага на всеки му минава мисълта, че трудно ще излъжа ГГ защото не е много добре да има толкова много линкове само към няколко теми на сайта, но от друга гледна точка, те ако темите са супер яки, или супер смешни е нормално да се изсипват само към тях линкове.
Аз така или иначе почнах да правя това да видя ако имам над 100 вътрешни линкове и 10 към началната дали ще се дигни началната и дали ще се увеличат ранговете на сайта. И предполагам толкова много линкове от форуми, няма да предизвикат наказание както ако бяха от директории или социялки.

Да, но много зависи как ще ги сложиш, къде, в какъв интервал от време и най-важното - в какви форуми. Не върви да изсипеш много наведнъж и то в нерелевантни форуми, това може да се отрази доста пагубно за сайта. ;)

Сори, но Г не мисли като теб. Той си следва неговите сигнали и ако сайта ти е about.com, wikipedia, няма да му направи впечатление, че е толкова споделян. Или някой друг голям и авторитетен. Но ако се прави на сайт с малка история в Google, може да се получи като хората това.

Моето предложение е малко да ги разредиш във времето. Имам един приятел, който искаше да вкара 20 линка наведнъж, за един ден, като после божа работа дали ще търси или поръчва други. Разубедих го защото, това първо не е много натурално (да излееш много линкове и после някак да не се чуе нищо от теб в следващите месеци), и второ - на първа страница е, а там не се пипа толкова агресивно. ;)

От: Много линкове към няколко вътрешни страници

Те всички теми ще са релевантни иначе никой няма да ги остави във форумите, това за времето аз почти не знам сайт, който да не сложил наведнъж и да не е спрял :D все още стана 50 линка за един ден, въпроса е после да се вкарват теми или поне тук там някой линк. Иначе сега като гледал тези форуми ГГ рядко ги гледа и ако сложа нещо днес той ще до види след седмица или повече но така или иначе на него пиши датата, кога е сложено :D Ще видя че до сега никога не съм ползвал форуми

Не знам, но специално в този форум темите бързо се индексират, както и съдържанието в тях. Да, ще мине време докато захапе и линка в поста. Не е голяма философия за форумите. Но едно е закон, няма да ти позволят да бълваш безразборно линкове, ако по една или друга причина не са подаде културно и идейно. Не е като, чети тук - плес линка. :)

Те повечето форуми дето слагаш бяха някви по-мизерни ранг 1-2 малко потребители, морално да не се индексират веднага, пък теми бол колкото искаш и всякакви, не е кой знае какво, само за онлайн магазините е трудно те няма какво по-уникално да сложат сайта си

Аха, ясно. А оспамено ли е, да не ти за заведат като бед нейбърхуд линкс? Имаше един такъв случай - един форум, не си го спомням - беше нещо си freeadvertisingforum, от където всеки си взимаше линкчета, темите яко спам, и след падната и пингвина не само, че форума загуби много, но и сайтовете от там не бяха с добър имидж пред Google. :) Само внимавай. ;) Гледай да е от контент, не едно заглавие и линка. Нещо темички, интересни графики, абе да си има заигравка, да не изглежда за линка, че е правен поста/темата. :)

Не знам дали са оспамени, аз почти не гледам рангове, защото ако правя всичко което правят останалите няма да има с какво да се отличи моя сайт.
Всъщност аз търся теми във форми като тези моите, например програмирам за снимане на монитора и отивам в темата и слагам лник, азвам какво може и какво не може. Така колкото теми за това намеря си слагам линк и след това почвам с друга тема. Имам и няколко дето са смешни клипове, простоти интересни картинки, песни.. които може да отидат във всеки форум. Също и интересни умни неща като това виж го много е яко.

Съвсем наскоро провеждах подобен експеримент и мога да кажа със сигурност че линковете към вътрешните страници не дават никакъв ефект върху класирането на останалите страници включително и главната. За обратното съм по склонен да повярвам че линковете към индекса подпомагат по малко и вътрешните страници.

Експеримента се състоеше във следното от един онлайн магазин подбрах около 15 страници с различни ключови думи една от които беше индекс страницата с основната ключова дума.

След това в продължение на един месец добавях линкове (от социалки форуми и тн) към дадена страница без да пускам към индекса и на всеки два дни засичах промените по всички страници така за един месец всички страници се изредиха по два пъти да бъдат линквани - почти винаги след няколко дни страницата която съм линквал си подобряваше резултатите като в повечето случаи я линквах с анкори различни от тези за които се боря.
През цялото това време индекса не помръдна грам - След това на 30-тия ден линкнах индекса и след няколко дни се появи резултат и при него - В последствие се подобриха и част от вътрешните страници но не мога да твърдя дали това е вследствие линкването на индекса или от закъснели индексации на линкове от предишни събмити (умишлено не съм пингвал линковете за да може да ги намира разсеяно във времето)

Всичко това го имам в табличен вид и от доста време се каня да го пусна в тема за бяло сео за начинаещи (до колкото може да се каже че някое сео е бяло)

Съвсем наскоро провеждах подобен експеримент
Мерсаж че споделяш, много дразнещо се получава така да не слагаме към началната за да няма наказани а към вътрешните ефекта е минимален. Аз мисля че ГГ иска примерно 1000 вътрешни линка и 100 външни, някво такова съотношение, че да се забележат големите промени. То при мен ще е лесно, думата няма конкуренция, но експеримента ми е чуден какво ще стане с него. Иначе без линкове съм забелязал от един магазин, всеки ден вкарах по 10 продукта и така за 2-3 години стана работата, но 3 години е много време. Но сайтовете като пазарувай, дето за само за вземане на пари просто не може да се стигнат без схеми с линкове.
Аз скоро тествах обратната - вкарване на повече теми без никви линквое и пълна скръб. За 5-6 месеца сложих към 150-200 теми а сайта имаш за 1 година общо 50 теми. Нищо не се подобри. За това сега на този ще пробва, повече линквое и постоянно ще слагам клипове от тубата за по-лесно и бързо.

Горе