От: Мобилен интернет за лаптоп
По темата за покритието искам да кажа, че е донякъде божа работа. На вилата ми (голямо село край Своге и вилата е в центъра на селото) само Ментел имат ПОНЯКОГА покритие. А пък като ходих с приятели на една друга вила по родопските баири се оказа, че само Свиваком имат покритие.
Чисто финансово е най-изгодно да си вземеш интернет от своя мобилен оператор. Ще те таксува всеки месец, но излиза доста по-евтино, от заплащането на отделни месеци или отделен договор към друг оператор. Примерно интернета ми за таблета ми е от Глобул и ми струва 3 лв./месечно, но имам и план за още 25 лв./месец за телефон (с отделен интернет), плановете на телефоните на другите от семейството и разни други неща. За същото нещо в Ментел ми предлагат 24 лв./месец (там нямам договори). Със Свиваком нещата стоят по подобен начин.
Нямам наблюдения как стоят нещата след изчерпване на лимита на мегабайтите, защото на повечето места имам wi-fi покритие на познати или безплатни мрежи и си ги ползвам тях... Принципно мога да си увелича лимита за още някви левчета на месец, но след като и тоя не го изчерпвам (макс до 80% съм стигал) - не виждам смисъл.