Много се фокусираш върху това, че инклудваш файл. Инклудвай 200 файла ако искаш, накрая в браузъра имаш HTML код, който не се интересува от къде е дошъл. На JavaScript грам не му пука дали ползваш PHP.
На мен не ми става ясно под каква форма съдържанието достига до браузъра. Директно ли си влиза с целия останал HTML, през Ajax ли се праща, говорим или не за <iframe>, ползваме ли jQuery, локално ли искаме да променим нещата или може още на сървъра...
<script>
if (document.getElementById("1")) {
document.getElementById("1").id = "2";
}
</script>
Не става въпрос за ID, а за целия код на div-а, в примера сложих 1 и 2, колкото да се разбере кое с какво се заменя. Самия div няма id, така че не мога по него да го откривам, иначе и аз първоначално бях намерил такъв вариант, но не става.Е поне да е няква ей такава тъпотия:
Това нещо дето си решил да ползваш има потенциала да развали евентите на всички елементи поставени из елементите в body преди това.
И другия път като задаваш въпрос, нека да е качествено. Както казват, когато задаваш некачествен въпрос получаваш некачествен отговор. Първоначално питаше как да смениш ID на един div, после твърдеше че не е това дето искаш, сега показваш код дето точно това прави :shock:
<html>
<head></head>
<body>
<div id="1" data-something="1" class="1" style="font-size:10px">101 Dalmatians</div>
<script>
document.body.innerHTML = document.body.innerHTML.replace('1', '2');
</script>
</body>
</html>
Не искам да прозвучи като заяждане, но класовете и ID-тата в HTML не са за красота :wink:
Щото аз като пробвах точно това дето си написал отгоре дето има само 1 и 2, то ми променя точно ID-то на елемента и нищо друго.
Ето в какво се превръща: http://prntscr.com/7wta34
И пак е най-добре да се прави с нормална селекция без да се закача всичко останало, но ти си знаеш
Ами не е аз си знам, просто друг вариант не виждам. Какво предлагаш, защото другите неща, които дадохте въобще не работят. Този див няма никво ID, не е възможно да му добавям, защото както казах, до онзи файл нямам никакъв достъп.
@AseasRoa евала за упоритостта! Толкова хора се изредиха да му предложат 100 вариант и той си знае неговата.