Моля за малко помощ! :)

Ryole

New Member
Здравейте на всички!!! Искам да ви поздравя за хyбавия сайт!! Наистина ми помага много! Имам няколко въпросчета (на които, ако не е проблем - да отговорите) :
1.има ли смисъл да се пишат варианти на думата на пример - кола, коли, колата, колите и т.н., тоест google разпознава ли множествено число и etc ?

2. дали има смисъл, да се пише - кола, kola или само Hа кирилица е достатъчно?

3.мета описанието - дали да има съвпадения в него с киуърдите или да е различно?

На първо време това е от голямо значение за мен, от скоро се занимавам със СЕО, предполагам са задавани тези въпроси 100 пъти, но от питане глава не боли :) благодаря предварително!
Поздрави!!!

От: Моля за малко помощ! :)

1. Има смисъл за леко "разреждане" (гъстото повтаряне на думата бие на спам) на контента и за допринасяне към общата "релевантност".
2. Няма смисъл.
3. Все тая.

1.Да, разпознава и то доста точно. Може да си на първа страница за "Бърза кола", а за "Бързи коли" изобщо да не си в резултатите.

2. И да има смисъл за търсачките, то за потребителя няма смисъл. Аз като видя такива сайтове затварям веднага.

3.Ако говориш за мета тага за ключови думи, то той не се взема под внимание от много време. Иначе е хубаво да съвпадат.

Ти питаш само за мета таговете, аз си помислих друго...

Последно редактирано:

Много ви благодаря за бързите отговори :) keep up the good work!

Ако може и аз да се намеся с моя скромен опит в областта. Мета описанието ще има тежест, когато съвпада с текст от индекса. Най-добре нещо смислено за потребителите и 2-3 ключови думи за търсачките ;]

В какъв смисъл, ще има тежест? Смисъл, че ще важи ли??? ;) Ам искам да попитам още: примерно пиша "колело, скейт втора употреба," ж кеиуордса та би ли следвало ако някой напише колело втора употреба да излезе моя сите? Тоест има ли сми да пиша "колело втора употреба, скейт втора употреба, или само 1 път както по-горе показах е достатъчно :]

Аз би направил следното:
title-скейт втора употреба
meta description На сайта можете да откриете голямо разнообразие от скейтборт втора употреба, както и богата информация за скейтборт.
meta keywords скейт, скейборт, втора употреба, втора ръка, продавам/ще се отчитат само ако ги има в контекста на сайта/
За колелото напиши нещо подобно на друга страница.

Здравейте отново, реших да пиша в тази тема за да не отварям нова. Вече преминах ONsite СЕО-то, сега имам няколко други въпроса :) : Първо - един link как да бъде структориран - "h tt p:// nqkawSITE/cv2585" или примерно "ht t p:// nqkawSITE.bg/cv2585petko petkov.html" кой варянт е по-добър за търсачките? 2ри въпрос: Noflow линкове - къде да се запозная с тях и те изобщо вършат ли работа??? 3ти : pics в сайт-а трябва да съдържат keywords в ALT-a нали ??? Отново благодаря предварително - аз сега започвам link building на няколко сайт-чета и ако има нещо да ме посъветвате няма да ви се разсърдя :) всичко добро!

Горе