Моля за насоки относно проект

sunnyguy082

New Member
Здравейте,

Накратко: ще стартирам малко забавно шоу. Около 13 минути епизод, който ще бъде публикван в YouTube и Facebook, а отделни сегменти ще бъдат качвани в TikTok и Instagram. Сюжетът представлява отделни епизоди, в които ще изправям различни стереотипи хора едни срещу други. Победителят ще печели награда, а междувременно ще промотирам конкретна дарителска кампания.

Пример: Епизод 1 - 16 участника /всеки от тях е фен на конкретен футболен отбор в България/. Чрез забавни и елиминационни игри те ще се елиминират докато не остане един победител. По средата на епизода искам да промотирам някоя дарителска кампания /вероятно свързана с развитие на спорта в България и насърчаване на младите да спортуват/.

Имам екип - камера, водещ, монтаж.

Сумата, която ще ми е необходима на епизод е около 1500,00 лв. като тук включвам ВОДА за участниците; ХРАНА за участниците; РАЗХОДИ ЗА ОПЕРАТОР; НАГРАДА за победителя.

Иска ми се да сключа договор с някоя фирма в България, която би желала да спонсорира проекта ми /по 3-4 епизода на месец, имам готови сценарии много за игри/, а в замяна в средата и в края на епизода да ги спомена, че благодарение на тях моето видео достига до широката публика. Проблемът е, че НЕ ЗНАМ къде да търся, как да търся по-ефективно... Моля, дайте насоки.

Поздрави,
 
Трудно можеш да намериш спонсор за предаване, което никой не знае. А това да го рекламираш, за да стане известно - тук вече са нужни много големи суми... Според мен първата ти стъпка е да си създадеш стабилно YouTube присъствие и то с проект, който не изисква практически парични средства.

Мога да ти дам пример с нещо, което току що измислих набързо и изобщо не твърдя, че е някаква добра идея. Давам го само като пример. Правиш предаване със заглавие "Обмислям почване на бизнес..." в което във всеки епизод каниш човек, който тепърва планира да почва бизнес. Ще обявиш за бъдещата му дейност предния епизод, за да може в настоящия когато вече го интервюираш и представяш да можеш да му зададеш въпроси и предложения от зрители и да обявиш за евентуални бизнес предложения например от различни потенциални доставчици.
 
  • Like
Реакции: Vbb
За да почнеш да търсиш сериозни спонсори, ще е нужно да поинвестираш малко, от лични финанси и да направиш някои демота, за да ги представиш и съответно да спечелиш малко интерес. Всичко това да го опаковаш във вече изградена кратка презентация и няколко изградени и малко развити канали. Честно хората са по-склонни да инвестират когато видят, че нещо се е направило и има нужда от малко буст. Да, има и такива, които наливат и само в идеи, но пак добре представени. Започни лека полека да създаваш нужното, за да може да ги зарибиш. ;)
 
  • Like
Реакции: Vbb
Здравейте, Благодаря за отговорите, хора :) Да, реших сам да си спонсорирам първия епизод и ще го пусна по социалните мрежи, да видим как ще тръгне.

Поздрави,
 
Здравейте, Благодаря за отговорите, хора :) Да, реших сам да си спонсорирам първия епизод и ще го пусна по социалните мрежи, да видим как ще тръгне.

Поздрави,
Това доста ще отпуши всичко от към интерес, а и е най-трудната стъпка. Както и тест, който ще ти покаже дали си в правилата посока. Също така отвори някакви фидбек канали, с които да получиш предложения за подобряване с цел по-голям интерес. В първите няколко стъпки обратната връзка е може би една от най-важните ти пътеводители. ;)
 

Горе