Моля за съвет от по-големите играчи

nsevimov

Well-Known Member
Здравейте, понеже съвсем скоро стартирам първият си по рода проект който е електронен магазин за маркови дрехи, обувки и аксесоари се присламчвам тук за един съвет. Продуктите в магазина ще са над 3000-4000 до момента съм качил всички дамски дрехи и в момента тече качването по мъжките но се замислям че ще ми отнеме още 1 месец да качвам като ненормален. Заради това се чудя дали няма да е по-добре да кача по 20 продукта в всяка под категория и всеки ден да качвам по 20-30 нови продукта и хем така ще се вижда от посетителите че се върти някаква игра по магазина и хем ще мога да го пусна по-бързо?

Благодаря Ви! Предварително за отделеното време. :p:)
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Здравей. Първо поздравления за започнатото начинание.

Имам първо един въпрос: Посещенията веднага ли ще почнат да "валят" ( чрез реклама, фб постове и т.н. ) или очакваш леко по леко да се увеличават ?
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Смятам първоначално да стартирам с страница в сурат тефтера (Facebook) която ще се канят страшно голям брой хора и предполагам че малко след старта на сайта ще се пусне и Adwords реклама.
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Ако имаш всичките продукти на куп, ефектът ще е "уау, в този магазин има доста избор", което е отлично първо впечатление.

Ако имаш по 30 продукта, пак не е малко, като положителното в случая е, че ако си набавиш верни посетители, ще виждат, че имаш нови и нови стоки всеки ден.

Аз лично бих започнал с по 20-30 продукта и да добавям леко по леко, за месец ще ги оправиш, а през това време ще нарастват посещенията.
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

И аз мисля че е най-добрият вариант в този случай! :) Благодаря ти все пак! Ако искаш да погледнеш магазина и съответно да ми предоставиш някой друг съвет драскай в скайп или лс. Очаквам и другите предприемачи да си споделят мнението :p
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Мисля, че е добре да вкараш известно количество в началото, а после да пускаш нови неща. Така гугъл бота ще вижда, че сайта е активен и ще го ранква по-добре.
Не забравяй да пишеш прилично дълги и уникални описания на продуктите.
А рекламата си е реклама, но колкото повече посетители от органик трафик получиш, толкова по-добре.
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Здравей, @rombeca благодаря ти за съвета до момента имам качени 347 продукта и 9 празни под категории в главната категория за мъжки дрехи. Като кача в тези 9 категории по 20 продукта вътре първоначално и всеки ден качвам по 20 смятам че ще се получи.
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Напиши някъде в сайта на видно място, че всеки ден има нови неща.
Накачи поне по 20 продукта във всяка категория и си качвай всеки ден по малко.
И за гугъл е добре и за клиентите защото всеки ден могат да разглеждат нови и интересни неща.
Успех!
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Благодаря ти! @2fast4you ами така момчета наистина Ви благодаря много за мненията Ви! :beer:
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Към въпроса с въпрос. Много е важно какъв трафик ще вкарваш първоначално. наблегни на продуктите, които ще са по-интересни за съответната аудитория, за да нямаш пропуски, както и за знаят, че сайта има пълна гама от това, което искат. Това е простото решение. Ако не мислиш да вкарваш трафик, вкарвай продуктите последователно - по дадена бройка от всяка категория, за да е равномерно.

Аз бих допълнил идеята на 2fast4you - може да вкараш един слайдър, в който да напишеш, че всеки ден има по еди колко си нови продукти, както и, че базата се обновява. Това е малко търговски трик и като гледам е повече от истина.

Също така, ако не сега, то поне после - върни се направи добри описания на продуктите, не прави грешката на повечето онлайн шопове, да блъскат продукти без никакво съдържание, нищо.

А, ако остане и допълнително време - оптимизирай текстовете. ;)

Казвай, ако има още нещо, с което да сме ти полезни. :)
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Здравей, @Blinky наистина оценявам пълноценния ти съвет! Но за съжаление нямам тази възможност още при самото качване да направя уникални описания тъй като ще ми отнеме повече от 2 месеца ако качвам продукт и правя голямо описание. Но иначе благодаря ще видя да измисля нещо да направя да се вижда че постоянно се вкарват продукти. Може направо когато пусна магазина да сложа линк тук да си изкажете мнението и съответно да лепнете по някой друг съвет
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Аз за това казвам "в последствие" или когато намериш време. Но не го подценявай. Да дадеш бейсик инфо за продукта е ОК (размери, цвят, материал), но повярвай ми, ако дадеш и повече информация, направо ще ги изкъртиш. Даже селс изречения. Нещо от рода на "Тези бели кецове са идеални както за разходка, така и за спортни изяви...." Малко по-така да се зачетат и оп, по-близо си до продажбата. ;) Да, пусни ни линкче, като поприключиш. Ще дадем по едно съветче. ;) Не забравяй да сложиш тел. номер в хедъра, някъде. ;)
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Нещо от рода на "Тези бели кецове са идеални както за разходка, така и за спортни изяви...."

Аз бих добавил : "че и за сватби и кръщенета !"

Успех, колега и питай, ако нещо не ти е ясно, тук ще ти помогнем.
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Добре! Колеги :) отново съм Ви страшно благодарен. Когато приключа с магазина и го пусна онлайн ще го пусна и тук да го погледнете.
 
От: Моля за съвет от по-големите играчи

Пускай го, но подбери някои сектори в които да наблегнеш в началото..

А НЕ
5 чифта кецове
4 маратонки
10 колана
1 портмоне
2 слипа


В началото не знаеш кое ще тръгне, така че този съвет не важи. Просто се съсредоточи към добавянето на продукти категория по категория. Добавяй нови категории след като си добавил всички продукти в наличните.

Много мразя "магазини" от сорта на таблети, дамски превръзки и микрослушалки - всичко в едно. Аз не бих пазарувал от такъв магазин...
 

Горе