От: Мотивационно писмо - съвети ?
Ето го и него :
Никога до сега не ми се е налагало да пиша мотивационно писмо.Четох на много места и получих доста съвети, за това как да го напиша най-добре, но така и не добих напълно ясна представа.
За това просто ще напиша това, което чувствам, мисля и съм преживал и се надявам по този начин да разберете нещо повече за мен и защо съм решил да кандидатствам за избраната специалност.
Ще започна с това, че обичам спорта, най-вече футбола.Тренирах десет години в местният отбор в град Сливен, България.Ежеднвените тренировки и огромното желание за изпъкване над конкуренцията ме изградиха като една борбена личност с желание да се развива, доказва и най-вече нникога да не се предава въпреки пречките, които често възникват в живота.
Това ми беше и мечтата - да стана футболист.
Но явно живота имаше други планове за мен, защото през зимата на 2008 година, се наложи да спра със спорта заради проблеми със сърцето.
Тези събития буквално преобърнаха живота ми с главата на долу и се наложи да преориентирам цялостно интересите си.
И точно тогава, когато всичко беше рухнало, се появи изкуството."Светлина в тунела" ,или както искате го наречете..
Тогава мой забравен детски интерес ми даде нов тласък и нови цели в живота - а именно да се занимавам с изкуство.Сещам се как като малък прекарвах много от свободното си време рисувайки разни неща, било то на компютър или на хартия. Обичах да пресъздавам всичко от заобикалящият ме сват, но никога не предполагах, че един ден ще искам да се занимавам точно с това. Но ето, че това, което най-малко съм очаквал се случи. Интересите от детството ми се върнаха и сега повече от всякога обичам да се занимавам с изкуство.
За мен това е един прекрасен и уникален начин да изразявам себе си, това което мисля, чувствам и да интерпретирам заобикалящият ме сват по начин, по който допада на мен и на околните.
Качествата като личност които придобих през годините, когато тренирах и влечението ми към изкуството ми дадоха огромен тласък да се развия и да започна професионално да се занимавам с уеб и графичен дизайн.
В момента работя като фрийлансър, и смея да твърдя, че клиентите ми са доволни от това, което им предоставям като краен продукт.
Но все пак не мисля не мисля, че това е достатъчно.
Имам огромно, неописуемо желание да се развивам още и да осъществя основната си цел, а именно един ден да работя като професионален дизайнер в голяма фирма.
За целта трябва да направя сериозна крачка, а именно да завърша университет с тази специалност. И тук, в ролята на това важно стъпало, по което трябва да мина, за да се развия и да продължа на горе по пътя към успеха, се появява вашият университет.
Сигурен съм, че точно вие можете да ми дадете това, от което се нуждая за да просперирам и съм още по-сигурен в моето желание за развитие и доказване.
До тук стигнах..Идея си нямам какво да пиша още.
Моля за градивна критика, съвети и не знам какво още, за да се получи добро писмо.