Искаш да ми кажеш, че хората, които просто са ползвали сайта "нивата"
са виновни? Евала. Голяма глупост е това...
Ако са качвали снимки на деца - да, виновни са.
Това не е "просто ползване"... ползване е да влезеш и да видиш нещо, да разгледаш.
Аз съм видял къде какво има, преценил съм, че не е редно да го има - след което пратих линкове до няколко архива със снимки на когото трябва.
Тогава човека, на който ги пратих ми каза нещо, но в момента няма да кажа какво, за да не попреча на делото.
Аз при вида на такива неща не мога да си трая и да ги пренебрегна, и веднага репортвам на ГДБОП-а.
Всички ги мислите за тъпаци и как били зле с компютрите - просто си нямате никаква, ама никаква идея какви хора работят там!
Хайде, някой да ми обясни как се краде мейл адрес в маил.бг, който си е регистриран с моето ЕГН, с моят мобилен номер... при положение, че единственият начин да ресетнеш "забравена парола" е да въведеш ЕГН, и новата парола се получава на СМС? За налучкване на парола и дума не може да става. Е, в момента като се опитам да вляза ми вика грешна парола. Като искам да я ресетна - въведеното ЕГН не съвпада с регистрираното.
Тая работа без вътрешен човек не ставя. А това вреди ужасно много на маил.бг, защото след този случай съм убедил поне 30 човека да си зарежат мейлите там.
Същата работа е и в абв. И там въпросните мотикари са крадяли пароли с помощта на вътрешен човек.
По този начин са прониквали във фейсбук акаунти, и са сваляли снимки от лични албуми и от чатове.
Все пак, очаквам и въпросните съучастници на мотикарите - тези от абв и маил да си получат заслуженото, защото съм 100% убеден, че нито шефовете им нито собствениците на майл/абв нямат ни най-малка идея какви ги вършат подчинените им....
Просто мотикарите стигнаха прекалено далече, повярваха си че са недосегаеми, имаха се за нещо велико. Изнудвания, заплахи, кражби на данни, приходи от реклами, които не са били осчетоводявани и какво ли още не.
Жалко, щото някои от тях са малки, и прекалено раното попадане в затвора няма да им се отрази много добре. Но си го заслужават, и не трябва да има прошка. Не трябва да има условни присъди, защото в крайна сметка са се гаврили с деца мамка му!
Тъпи малоумни педофили. Ако зависи от мен бих ги разстрелял. От всичко на този свят най-много мразя педофилите, и според мен това са същества, които не трябва да имат право да живеят.
Някой каза - ама снимките не ги качваха те.
Да, ама те ги съхраняваха, и даваха достъп на хора от цял свят до тях. Виновни са.
Това е все едно да дойде някой у нас, да стовари 100 кила кока, и аз само да я продавам, и после да кажа - аааааа, ама той кокаина не е мой, то аз само го продавам.