Армията пиела :lol: Армията произвежда нещото, което няма цена - сигурността.А сега се запитай, кой ще плати за това. И с какво? Армията не произвежда. Армията яде. И пие. И краде.
Ако утре пияни фесове се опитат да направят същото тук предполагам, че ще стегнеш багажа.И всичко това, защото 30 000 чалми на 2000 километра се трепат с други чалми. И разни пияни украинци са решили да правят преврати и да си разделят държавата.
Заобградени сме от държави с по-силни армии и исторически претенции спрямо части от България. Въпрос на време е държавата ни да се разпадне териториално.Войни има навсякъде по света. В Африка се бият непрекъснато. Ми дай да увеличим още армията за това. Може да някой от вождовете там да ни мрази.
Турци и гърци по-прости ли са от нас, че си дават парите и поддържат големи армии. Нали сте европейци бе, дори не изпълняваме задълженията си по договора с НАТО. И за това има простичка причина. Ако дадат парите за армията, няма да могат да ги откраднат.Ще се повторя. Даваме си парите за нещо крайно неефективно и безполезно.
Смешно е да очакваш, че армия три пъти по-малка от полицията ще е в състояние да се справи с каквито и да е проблеми.
Ромбец,и аз не ги обичам,но без тях не може,без закони също,защото ще се върнем към първобитния строй,където хора с прякори на животни,растения и домашни инструменти ще дойдат и ще ти вземат всичко,и дали ще те изхвърлят на улицата,или в някоя яма 2 на 2,ще зависи само от настроението им.
А ти представяш ли си ръководителите да се съобразяват с прищевките на всеки един, като теб? Предполагам, че ти разбираш повече от военно дело, отколкото хората писали устава :lol: Ебахго, че ти дори във фирма да работиш, ще трябва да спазваш устава. Да ти имам разсъжденията.Не е въпроса дали ги обича някой или не. Трябва ли да обяснявам, че според тях не е важно нещо да се направи правилно, а да се направи по устав.
А устава го е писал същия тъпак, само че преди ХХ години, при други обстоятелства и т.н...
И да се оставам в ръцете на такива... абсурд.