Не съм чувал за точно такава процедура. Вероятно става въпрос за клиент, който я е отворил, видял е че няма документи. После я е върнал и ви е изпържил на телефона за оплаквания. Иначе бюджет за контролни покупки имат, в повечето случаи изобщо не разбираш. Ако има нарушение, директно ти идва известието за назначена проверка.
Не, не, баш служителка от НАП, поръчва си чинно от сайта, вижда че предлагаме като плащане само ППП и банков превод, отива си до офиса на Еконт, отваря пратката, тя е с опция преглед. Вижда, че няма касов бон и слага протокол за извършена проверка, където си е констатирано всичко, кога поръчва откъде поръчва, какво получава и т.н. Звънни по телефона представя се и обяснява какво е написала и какво следва. И в протокола е написано, че изисква договор за ППП с Еконт да и се изпрати по поща или мейл. Оттам си го изпратихме и допълнително трябваше да направим това с товарителницата, за да нямаме проблеми. Иначе щяха да направят проверки, бумащини и глупости и реално служебно щяха да изискат от Еконт информацията за тази пратка и пак щеше да излезе, че нямаме нарушение, обаче щеше да замине много време и нерви. Но жената се оказа разбрана и съответно аз се сетих, че може някак от Еконта да взема тая товарителница.
Иначе ти казват ми то хубаво имате договор за ППП, обаче ние сега откъде да знаем, че тая пратка е пратена с ППП, а не с НП. И в тоя момент се чудиш защо просто не си я бяха платили и щяха да знаят, че и бележка щяха да имат, ама....
А ретро товарителниците бързо решават проблема, защото до сумата за събиране пише ППП и номер на споразумението с Еконт. На новите етикетните няма такава информация, даже май пише НП и това доста ги притеснява данъчните, защото повечето като видят НП и мислят, че си в нарушение, не разбират какво е НП чрез ППП, за тях е само едно от двете, а истината е че понятието наложен платеж означава, че куриерът има пари за събиране от пратката и това е. НП чрез ППП означава, че ще ги събери тези пари и съответно изплати после по определен в закона начин, спазвайки определени изисквания.
П.П. Пък иначе дали е сигнал или просто собствена инициатива не знам. То няма и как да разбереш.