НАП нападнаха хората с доходи от наем

От: НАП нападнаха хората с доходи от наем

strana , аз също не споря:) , но ако съм из между тези наематели/ наемодатели няма да пусна никакъв оценител да ми оглежда и оценява имота без нечия писмена заповед.

Стига де :D В държава, в която висш полицай се осмелява публично да те квалифицира като престъпник преди да си осъден, ще искаш прокурорска заповед от оценител към НАП, за да влезе в търговски обект? А не го ли пуснеш, просто на следващия ден ще те привикат в Агенцията и ще ти обяснят какво се случва с данъчните нарушители. Законите са такива, че няма как да си абсолютно изряден - винаги ще ти намерят издънка по някоя линия. Стивън Кинг бе описал интересно подобна ситуация и лидерство в "Мъртвата зона".

Така че по-добре разчитай на това да улегне пушилката (както всъщност и правят богатите и известните.. няма проблем, ще си платим другата година, а после ходи му доказвай какво е лукс и какви са основанията да го гърбиш). Дребния бизнес не го закачат, слушах как шефа им обясняваше, че знае как 70% от него е в сивата икономика, но че ако пипнат малките магазинчета - хората просто ще фалират, на ръба са. Това все едно да закачат тукашните, дет се коркат с прословутия Адсенс за 50 евро месечно - ако не бяхме раздухали сами случая в 60 страници истерични вопли и писъци нямаше и да им дойде на акъла да посягат върху "интелектуалния потенциал на нацията".

Последно редактирано:

Гледала съм филма :)

Служителите на НАП не са оценители , това са външни експерти на коита им се плащат луди пари и не може без документ :) да им се възлагат такива задачи ..
Ревизорите на НАП възложили експертиза, която доказала, че реалната наемна цена на този обект е поне 22 000 лв. (над 1800 лв. месечно), тоест три пъти повече от вписаната в договора за наем.
това не е данъчната оценка на имота- кой знае колко пари са платили за тази експертиза на лицензирани оценители за имотите по Витошка

Последно редактирано:

това не е данъчната оценка на имота- кой знае колко пари са платили за нази експертиза на лицензирани оценители за имотите по Витошка

не, но се базира на нея

не, но се базира на нея

Не съвсем различни оценки са и нито едната не се базира на другата ..
Използват се за съвсем различни цели ........
В случая НАП са използвали външни експерти лицензирани оценители според статията на които са възложили еспертиза .
Луди пари са платили за това със сигурност за имотите по Витошка .
За това ми е чудно на какво основание са го направили .

Последно редактирано:

Не съвсем различни оценки са и нито едната не се базира на другата ..
Използват се за съвсем различни цели ........
В случая НАП са използвали външни експерти лицензирани оценители според станията щом са поръчвали еспертиза .
Луди пари са платили за това със сигурност.
За това ми е чудно на какво основание са възложили еспертизата.

Оценката е много проста и се изразява в това какъв е % от данъчната оценка на имота, който е средното ниво на наем на същия имот. Освен това, НАП не могат да плащат на външни оценители колкото си искат. Те, както и експертите към съда взимат фиксирани (и то доста ниски) такси.

Оценката е много проста и се изразява в това какъв е % от данъчната оценка на имота, който е средното ниво на наем на същия имот. Освен това, НАП не могат да плащат на външни оценители колкото си искат. Те, както и експертите към съда взимат фиксирани (и то доста ниски) такси.

Ако експертите са правили данъчни оценки още по лошо, но няма как да разберем за да спорим за това .
За експертите към съда има специална наредба и тарифа знам, но за тези наети от НАП не съм срещала - би ли ми казал къде са им фисирани цените .

Последно редактирано:

Ако експертите са правили данъчни оценки още по лошо, но няма как да разберем за да спорим за това .
За експертите към съда има специална наредба и тарифа знам . , но за тези наети от НАП не съм срещала - би ли ми казал къде са им фисирани цените .

НАП също имат върешна наредба с тарифите. И в съда, и в НАП тарифите са много ниски, което според мен е изключително вредно, защото предполага много корупция сред експертизите. Бих се радвал, ако тези тарифи се вдигнат, за да можем да имаме по-качествени експертизи.

НАП също имат върешна наредба с тарифите. И в съда, и в НАП тарифите са много ниски, което според мен е изключително вредно, защото предполага много корупция сред експертизите. Бих се радвал, ако тези тарифи се вдигнат, за да можем да имаме по-качествени експертизи.
Да НАП си имат вътрешни списъци с есперт- оценители и тарифи , но към държавните вземания, там държавата е страна .
Да правят еспертно-данъчни оценки за наеми за да доказват неплатени данъци е нещо ново. :)
При съда е съвсем различно , списъка на еспертите там е публичен и нещата там са си уредени също с публична наредба.. страните по елото могат и да отажат експерт ...няма нищо общо с описания в статията случай.

Последно редактирано:

не , не са прави ....нап не са съд , че да решават те дали документа е с невярно съдържание ...трябва да го докажат в съда
нали им се попълват декларации и деклалатора отговаря за това което е написано там ...договора за наем, подписан от собственик и наемател е официален документ ...какво ще ходят да развалят договори в съда ли .... Тъпотия голяма от страна на НАП и това всичкото го плащаме ние !!!

Едва ли някоя фирма ще плаща 1000 наем , а ще отчита 100 . Ако го прави значи увеличава печалбата си за която дължи данък , така че и да се пише и да не се пиши данъка на тези пари е платен .

От личен опит ли говориш?

АЗ ПЛАЩАМ НАЕМ НА 8 ПОМЕЩЕНИЯ И НИТО ЕДНО ТАКОВАТА ... ДА НЕ ГО ПИША ЧЕ КАКТО КАЗА НЯКОЙ - НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ ЧЕТЕ !
ТА ПЛАЩАМ НА 8 ПОМЕЩЕНИЯ НАЕМ И ВСЕ ПАК ЗНАМ КАК СТОЯТ НЕЩАТА...

И КАКВО ЗНАЧИ НЕ СА ПРАВИ ?
ТЕ И ОТ МИТНИЦАТА НЕ СА ПРАВИ тогава като внесеш някаква стока на цена 1 лев килото и ония ти викат тая цена не е реална ти ни лъжеш
ще платиш мито за еди каква си сума?
и вдигнат сумата с 30% ?
не са прави ама какво да направиш
ТЕ НЕМОГАТ ДА ДОКАЖАТ НА КОЛКО СИ ГО КУПИЛ ЩОТО ИМАШ ФАКТУРА ОТ КИТАЙЦИТЕ ЗА ЛЕВ НА КИЛОГРАМ !
съвсем друг е въпроса дали наистина е толкова - АМА ИМАШ ФАКТУРИ
ОК
ОНИЯ НЕМОГАТ ДА ДОКАЖАТ АМА ТИ ДЪРЖАТ СТОКАТА НА ГРАНИЦАТА И АКО ИМ КАЖЕШ НЕЩО ЩИ КАЖАТ
ОК ОЩЕ ДВЕ СЕДМИЦИ НЯМА ДА МРЪДНАТ КОНТЕЙНЕРИТЕ- ЩЕ ИМ ПРАВИМ ПРОВЕРКА
разтоварването и товаренето както и престоя си ги плащаш ТИ !!! А загубата че стоката виси там вместо да я продаваш - клиентите чакат и се сърдят че ги бавиш ?

е та имат ли право ?
и тук е така
те са реценили че не се дава за толкова пари

не е реално помещение на централна улица 50 квадрата и наема 200 лева нали ?
а останалите до 1800 на ръка а ?

СОРИ АМА АЗ ВИ ГО ГОВОРЯ ОТ ОПИТ..
НЕ БИЛИ СЪГЛАСНИ ФИРМИТЕ
МИ КОЙ ГИ ПИТА ФИРМИТЕ
КАТО ИСКАШ ПОМЕЩЕНИЕТО ТОЛКОВА Е ЦЕНАТА ОНЯ НЕ ИСКА ДА ОТЧИТА ПРИХОДИ ХАЗЯИНА ЩОТО НАЛИ ТРЯБВА ДАНЪЦИ ДА ПЛАТИ
И АКО НАСТОЯВАШ ЩЕ ТИ КАЖЕ ДА СЕ МАХАШ! сегаможе да са се пооправили нещата щото криза и няма толкова кандидати наематели ама преди година две със зъби и нокти се биеш за да вземеш хубаво помещение !
ДА ГИ ГОНЯТ ДО ДУПКА И ТОВА Е
АЗ ИСКАМ ВСИЧКИТЕ МИ НАЕМИ ДА СА РЕАЛНИ НА ЛИ ТОГАВА ИМАМ РАЗХОДИ ГОЛЕМИ НАЛИ ОТТАМ МИ ПАДА И ПЕЧАЛБАТА НАЛИ ?
ОТТАМ И СЛЕДВАТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ГЛУПОСТИ ДЕТО СЕГА ГИ ИМА...
ИСКАМ И ДА ОСИГУРЯВАМ РАБОТНИЦИТЕ НА 1000 ЛЕВА НАЛИ? ЩОТО ПАК СА РАЗХОДИ
Я НАПТРАВЕТЕ ЕДНА МАЛКА СМЕТКА

10 заплати по 1000 лева
5 наема по 1000 лева
са 15 000 лева разход на фирмата нали
ай сега да погледнмем реално колко разход има такава фирма понеже е сенчесто около нея

10 заплати по 240 лева
и 5 наема по 200 лелва
колко прави
3 400 лева
има ралзика нали
е за да се изжбият тея разходи какво се прави според вас? ПРОДАВА СЕ БЕЗ ФАКТУРА НАЛИ !
ако оправят цялата въртележка ще емного по изгодно и за фирма и за държава
всички разходи наяве и всички приходи наяве !
ама уйчец

amon , какво си се развикал :)
за наемите си е частна двустранна сделка , колкото е излъгал наемодателя , толкова и наемателя

то като не могат наемател и наемодател да се разберат как въобще си мислиш , че ще се оправят нещата

най малко пък намесата на НАП , които въобще не са страна в отношенияга между наемател и наемодател , ще оправи работите ...те просто си гонят техните пари

Последно редактирано:

Какво сте се развикали срещу НАП? Защо наемател и наемодател не се опитат да прецакат IRS в щатите? Щото НАП са като херувимче в сравнение с тях. Прав е amoun, че ако всички разходи са наяве и всички приходи са наяве, за всички ни ще е по-добре.

Проблемът е, че НАП могат да си измислят цени и да облагат на тяхна база независимо дали договорените (и изплатените) цени наистина са такива или не.

Да не мислиш, че в щатите не укриват данъци и не извършват данъчно планиране? В цял свят хората се борят с държавите си. В цял свят държавата е враг на гражданина.

• Like
Реакции: adi

Горе