От: Най-абсурдните клиентски запитвания и желания
Нека споделя и на мен какво ми се случи на скоро с човек от форума.
Включва ми се някакъв в скайп, единствено помня, че беше от Перник - нищо против града и жителите му нямам.
Разговорът започва по следния начин:
- (той) - Здрасти, намерих ви от предприемач, трябва да ми свършите нещо дребно.
- (ние) - Здравейте, да, няма проблеми да се заемем с каквато и да е почърка, но първо трябва да попълните един задължителен формуляр, където ще ни дадете част от вашите данни за по-добра комуникация и ще опишете с 3-4 думи естеството на проекта, отделения бюджет, срок и т.н.
(систематизирали сме ги така нещата, за да бъде максимално подредено и по най-адекватния и бърз начин да предложим решение на клиентите)
- (той) - Ае трябва ми нещо супер дребно, на бързо.
/нещо от тоя род беше/
- (ние) - Добре, но трябва да попълните формата, защото така или иначе въпросите вътре ще ви бъдат зададени при всички ситуации, просто така става по-бързо както за вас така и за нас. А и каквото е за всички останали клиенти, такова е и за вас.
- (той) - Офф, к'во ми губите времето, ще намеря друг да го свърши.
- (ние) - Обясняваме ви отново, че това са просто някои въпроси, отговаряйки на които ще разберем точно какво искате. Няма как да свършим работата без да знаем за какво иде реч.
- (той) - Да, добре, мерси. Ще намеря друг да свърши работата.
- (ние) - Вижте, смятаме, че ни губите времето в момента и не жалаем да работим с вас. Хубав ден! и го премахнахме..
- - - - - - - -
С триста зора запазих самообладание. Аман от такива клиенти, които искат ако може нещата да им се свършат от днес за вчера, за минимална сума и по възможност като почти не споделят нищо за проекта, защото ги мързи..., а накрая от нас се очаква като гадатели да разберем какъв точно е вкуса на клиента и евентуално с какво трябва да се съобразим.
А най-голям и отвратителен товар са клиенти, които омаловажават работата с цел да прозвучи нищожна и естествено да минат по-тънка лайсна. "Емиии то е за 2 минути работа, само трябва да го направите на фотошопа на бързо.. Нищо особено, един текст, една картинка, абе лесно е."
Кавали..