redrum
Well-Known Member
От: Най-добрата система.
Направо е четвърти райх :lol:Викаш Норвегия е модерната версия на Третия райх
Направо е четвърти райх :lol:Викаш Норвегия е модерната версия на Третия райх
Кои са тия факти?Тези тъпи шеги някъде другаде, фактите са на лице.
Кои са тия факти?
Капанов, не знам до колко си запознат с Норвегия и икономиката й, но на мен повечето ми клиенти са от там, та да ти кажа няколко неща - първо, до преди 45 години са били бедни като мишки и са се препитавали основно с риболов. След това, на абсолютен късмет и то с последните си усилия (щото почти са се били отказали) намират нефт в Северно Море и всичко започва от там. Та, не просперират, щото са много умни, а щото са третия най-голям износител на нефт в света. Сега, като паднаха цените на нефта, не им е весело.
Що се отнася за предприемаческия дух в Норвегия, единия пич от тия моите е имал верига ресторанти и след 5 години гърбене е стигнал до извода, че изкарва повече пари като шофьор на такси и е уволнил всички, закрива ресторантите и си кара таксито и си цъка в нета. Не всичко е цветя и рози да знаеш, дори и от другия край на Европа така да ти изглежда
Защото тази идеология владее Европа в момента. То и БСП е втора политическа сила тука.Защо в доста европейски страни точно такъв тип партии са или първа или втора политическа сила ?
Пак приказките за стандарта на живот.
Да, по-лесно се живее като мизерник и скот там. Изкарваш някакви пари, с които после можеш да си купиш много парцали от китай, евтина електроника и пластмасова храна. А яж в тия държави хубава храна, само за това няма да ти стигнат парите.
Стандартът на живот в западните държави се поддържа изкуствено. Тия социални държави харчат повече, отколкото могат да съберат като данъци. В резултат на това теглят заеми от банкерите. В резултат на това облагат с по-високи данъци хората. Системата рано или късно няма да може да издържи и ще рухне.
Защото тази идеология владее Европа в момента. То и БСП е втора политическа сила тука.
Ами аз това ти казвам бе. Ако няма кой да им печата пари - живи умрели са тия държави. А сега като приемат и всякаква афро-азиатска сган със стотици хиляди, съвсем ще цъфнат. Спри наркотиците момче, пишеш несвързано.Погледни класацията за външен държавен дълг. Точно повелителките на този капитализъм са на първите места :lol:
Врели некипели. Сравняваш стандарт на живот и казваш, че политическата система била прекрасна, за това имали такъв стандарт. Не ти слагам думи, точно такава ти е логиката в този пост. И я вземи сравни колко печели от нефт Норвегия на година и колко България от злато и тогава говори за ресурси. Най-ми е забавно някой като почне да се изказва и източниците му са квото е прочел във вестника. Ми информирайте се малко.
Ами аз това ти казвам бе. Ако няма кой да им печата пари - живи умрели са тия държави. А сега като приемат и всякаква афро-азиатска сган със стотици хиляди, съвсем ще цъфнат. Спри наркотиците момче, пишеш несвързано.
Ами аз това ти казвам бе. Ако няма кой да им печата пари - живи умрели са тия държави.