Приемате ли предложението ми за изравняване на цените на произволен сървър на OVH и Hetzner? И Ramnode за VPS?
Ще направя сравнения с всяка от фирмите, които споменахте. Ще се опитам да съм обективен.
OVH
Те увеличават цените с 10% от 1 декември и ще работя с новите цени, за да направя сравнението.
OVH Cloud: 50GB SSD, 2 CPU, 7GB RAM - 52.80 лв. с ДДС
NS1 Cloud: 50GB SSD, 2 CPU, 4GB RAM - 30 лв. с ДДС
NS1 може да предложи същите параметри на същите цени като OVH за сървър в България или US.
Това важи за всички планове, които предлагат.
Hetzner
Виртуалните сървъри, които те предлагат не са cloud с high-availability както тези в нашата оферта. Отидох на чата, за да ги попитам и да съм сигурен. Чаках 15 минути и най-накрая се свързах. Тествайте чата на NS1. Свързването става за по-малко от минута. Ето какво ми каза оператора.
"Thank you for getting in touch with us. IF one of our host system fails, a downtime will happen. Copying the VM to another jost in the meantime is not possible in most cases. So our VPS do not have a high availability. The are available for 99,9 % and if the host sytsem fails, you will get a notification."
Съмнявам се някой да има нужда от превод, но го превеждам за всеки случай: Благодаря, че се свързахте с нас. Ако един от сървърите откаже, ще има прекъсване. Копирането на виртулания ви сървър на друг физически в повечето случай не е възможно, така че нашите виртуални сървъри нямат висока надеждност. Те работят в 99.9% от времето и ако сървъра ви откаже ще получите уведомление.
Hetzner VPS
: 50GB SSD, 2 CPU, 2GB RAM - 16.50 лв. с ДДС
NS1 Cloud: 50GB SSD, 2 CPU, 4GB RAM - 30 лв. с ДДС
Но да проверим какво получавате в тези 16.50 лв. т.е. колко е бърз storage-a ? Има ли някой достъп да направим тест?
Ако ще ползвате сървъра за хостинг и искате да добавите сПанел нещата в цената се променят в наша полза. Те продават сПанел за 60 лв. на месец с ДДС, а ние за 30 лв. с ДДС.
Hetzner VPS
: 50GB SSD, 2 CPU, 2GB RAM със сПанел: 76.50 лв. с ДДС
NS1 Cloud: 50GB SSD, 2 CPU,
4GB RAM със сПанел -
60 лв. с ДДС
За посетителите на predpriemach.com ще добавя и безплатна поддръжка - нещо, което нито Hetzner, нито OVH биха направили.
Hetzner предлагат следното (превеждам от сайта им): елементарна поддръжка свързана с подмяна на дефектирал хардуер. NS1 ще ви предостави пълна поддръжка на сървъра заедно с операционната система и инсталирания на нея софтуер от нас.
RAMNODE
Техните виртуални сървъри също нямат high-availability. Това означава, че при счупване на сървъра ще има продължително прекъсване докато го поправят. NS1 cloud server-а може да бъде стартиран от друг физически сървър в рамките на 2-3 минути.
Ramnode VPS: 100GB SSD, 1 CPU, 4GB RAM - 40 лв. с ДДС
NS1 SSD Cloud: 75GB SSD, 4 CPU, 6GB RAM - 45 лв. с ДДС
Заключителни думи
Не смятам, че някоя от изброените компании отгоре превъзхожда стойността, която получавате за похарчен 1 лв. за сървър при тях или в NS1. Който има такова съмнение съм ок да направим един публичен тест (benchmark), за да видим какъв performance се крие зад цените, които описах отгоре.
Отне ми немалко време да направя сравненията и едва ли ще мога да направя още такива, защото предпочитам да използвам времето си по друг начин. Ако някой има сериозни намерения и иска да има SSD облачен сървър в България и желае да получи същите условия като тези при наш конкурент, нека се свърже с мен на лично съобщение.
Моля, не приемайте поста ми като заяждане. Ако сравнението ви звучи като самореклама, извинявам се. Не е било нарочно, но съм пристрастен. Аз изграждам този продукт, вярвам в неговите качества и ползите, които носи. Моля игнорирайте пристрастието ми, гледайте цифрите и бъдете обективни. Всеки може сам да прецени за себе си кое е най-доброто. Аз съм насреща за предоставяне на уникално решение за всеки отделен случай, защото всеки бизнес има уникални изисквания. Никоя от изброените външни компании няма да е насреща за уникални решения специално за вас.