Средно за месец февруари са били ~260 дневни посещения (по данни на Awstats). Не е много, че да не може да ги понесе сървъра... Онлайн наведнъж вечерта да има около 12-15 регистрирани (за нерегистрирани нямам информация, че да ги сборувам)Може сайта да товари доста и за това да се прекъсне връзката, човека не е споменал колко уникални посещения прави сайта. Нищо лично към NS1, защото преди и аз съм бил на споделен хостинг в друга хостинг фирма и постоянно се натоварваше сайта и прекъсваше.
Може да прозвучи като реклама...
Звучи все едно вдигате цената на стоката.Тази допълнителна „глезотия“ се добавя с цел увеличаване на стойността на услугата
Ето какво ново сътворихме тази седмица -> https://www.ns1.bg/blog/надеждност-за-вашите-данни/
В България мисля, че няма друг хостинг провайдер с такава функционалност, която ви позволява да възстановите сървъра си към вчерашното състояние за 30 секунди независимо дали е 50GB или 50TB.
Аз се чудя на БГ хостинг провайдърите не се ли измориха да се хвалят и изкарват първи и номер едно денонощно и за всичко Относно това което мислите сте прав, при някои ваши колеги това го можем за 2 секунди друг е въпроса, че е активирано за определени клиенти и след още няколко месеца ползване ще бъде пуснато официално за всички. Но знаейки как сме го реализирали лично мен ще ме е срам да се хваля и изкарвайки такава функционалност, като rocket science ...
Ще опитам да бъда по кратък ... хайде малко по-спокойно
Технологията за snapshots съществува от над 10 години. Друг е въпросът, че много малко компании на практика я предоставят като функционалност на своите клиенти. Всеки може да попита хостинг доставчика си и да пише тук какъв отговор е получил. Ние от днес го предоставяме за _всички_ и затова уведомяваме клиентите си. Нормално е, потребителят да бъде уведомяван за подобренията, които неговата хостинг компания прави и които пряко го засягат. Такова е разбирането и начина на работа в NS1. Според мен е логичният подход.
Технологичното възстановяване на един диск от снапшот при нас отнема по-малко от 0.1 секунда. За 30 секунди сървърът е възстановен и онлайн. Не смятам, че чак такива детайли биха били от полза в статията. Все пак тя е насочена към потребители, а не системни администратори. Затова и не сме ги включвали.
Понеже участват БГ доставчици в тази тема, ще се възползвам да питам нещо, което си обяснявам единствено с липсата на пазар.
Каква е причината масово да се предлагат наети сървъри на по 10 години, които имат международна свързаност която е практически неизползваема като скорост, на цени при които 2-3 месечни вноски са реалната цена на този сървър, ако бъде закупен втора употреба?