Здравейте, трябва да реша следния казус. Имам 1300 USD в Paypal, при опит да ги преведа към банкова сметка в България става следното- Първо ми ги превеждат в Евро с изключително лош курс(4% загуба). След което банката ги превалутира в лева и от там взимат 20 лева такса+превалутиране към лева и станаха над 100 лева, само и единствено да си преведа парите към сметката.
Направих няколко опита да се свържа с Paypal, при което получих отговор, че единственно е възможно да ми превеждат парите в евро. Те ми казват, че може да ми превеждат в долари към кредитни карти, но кредитната карта има друга 2%-ова такса за такъв превод(поне тази, която имам в наличност).
Сещам се няколко варианта за които бих искал да получа съвет:
Направих няколко опита да се свържа с Paypal, при което получих отговор, че единственно е възможно да ми превеждат парите в евро. Те ми казват, че може да ми превеждат в долари към кредитни карти, но кредитната карта има друга 2%-ова такса за такъв превод(поне тази, която имам в наличност).
Сещам се няколко варианта за които бих искал да получа съвет:
- Превод към кредитна карта, която няма големи такси.
- Превод към Revolut. Там превалутирането също е много скъпа услуга, но пак е по-добре от paypal.
- Превод към transferwise
- Банкова сметка в долари