А защо именно 97ма се определя като повратна?
Ами ако именно това е повратната дата, и в целия преход няма друга повратна, то значи след нея е имало правителство, което е направило този поврат, и същевременно, не е имало друго правителство, което да е успяло да направи подобен по мащаб поврат. С това логично темата би следвало да е намерила своя отговор още във въпроса си...
Значи стигнахме до аксиомата - Костов е виновен
Да, дори и добрините му се приемат за грешки, лошото е, че никой управник вече не може да допусне грешки от които ще живеем по-добре.
Това, което мога да дам, като конкретен пример: Костов въведе патентния данък, който гарантираше сигурна събираемост за бюджета, а ние плащахме с кеф. След него царя го вдигна на три пъти за 4 години управление и от 25 лева за година стана 105лв за 21квм търговска площ. Боко не го пипна, но измисли други идиотщини, които съсипаха дребния бизнес. Неоспорим факт: При костов бг бизнеса се роди при мутрьо умря - убит по особено жесток начин.
На Боко мислителя беше Дянков, къде се скри тая мишка не знам. Костов направи много грешки, и за това се срина СДС. Във всяка партия има БКП функционери, защото дисиденти почти нямаше
Значи всички правителства са били еднакви :beer:
Няма най-добро управление след 97' година
Ако имаше такова управление, щеше да реши всички въпроси на прехода и щяхме да почнем да се развиваме
Но уви никое правителство не направи пълни реформи, може и да е нарочно
Ми спред мене тъпчем на едно място, щото няма нито завършена здравна реформа, нито пенсионна система, нито стратегия за развитие на икономиката
Нали се сещаш, че проблеми трупани в продължение на 50 години, няма как да се разрешат за 4 години? Фалита на държавата е започнал много преди Виденовата криза. Разпродаването на държавата - много преди Костов. Липсата на каквато и да е било икономическа стратегия - преди, по време и по настоящем на което и да е правителство.
Аз гласувах за Костов, защото спрямо прочетеното, изследванията и цифрите, е факт че държавата се върна в правилният път.
Също така, не бих посмял да обвиня и ГРОБ и червените бауши за сегашното положение, а по-скоро царя, защото именно от неговото "ще ви оправя за 800 дни", тръгна поредният колапс. Още един мандат за Костов и положението щеше да е съвсем различно.
Но естествено, когато царчето започна да лъже и маже, само и само за да се докопа до "неговите имоти", всички повярваха на милионите глупости, които се изговориха. Всички повярваха, че Костов е разпродал държавата, а и 15 години по-късно все още има такива хора. Идиоти.
Ае събери са и ми кажи що толкоз години сме в преход
Социализъма на бай Тошо беше 30 години, а прехода не е направил и една осма промяна от соца