Аз използвам дебитна карта на TransCard. Това e prepaid карта и не е обвързана с никоя банка, но пак си имаш индивидуален айбан, мисля, че може да пращаш и получаваш пари, но не съм сигурен на 100%, тъй като не я използвам картата за това.
Какво на мен ми допада и защо използвам нея, а не някоя банкова карта:
1. Не се занимаваш с банки. Картата ти не е свързана с банкова сметка, съответно нямаш такси от по 3-4-5 лв и т.н. При банките плащаш веднъж такса за сметка си, втори път плащаш такса за самата карта.
2. Ниска такса - 1 лв на месец без значение колко транзакции са извършени.
3. Чрез мобилно приложение отключваш, заключваш картата и т.н., доста е удобно,можеш да забраняваш дадени операции,ако я даваш на жена си примерно
4. Лесно зареждане - тъй като както споменах това е предплатена карта, можете да си вкарате колкото пари искате. Аз лично го правя през изипей. Вкарвам си примерно 1000 лв за месеца. На всяко зареждане на картата има такса от 1 лв.
5. Картата е мастъркард, навсякъде из Европа съм я използвал, нямал съм проблеми, както и съм пазарувал от няколко държави по интернет, т.е. няма проблеми приема се навсякъде и от всеки магазин.
За тегленето от банкомат не мога да кажа със сигурност, тъй като не съм теглил, но мисля, че нямаше такси. Днес може да изгегля малко пари, за да се изясни и на мен този въпрос
.
Най-много ми харесва, че не се занимавам с банки, вкарвам си толкова пари, колкото искам и когато си поискам или ако съм примерно в чужбина казвам на някой да ми внесе от изипей някаква сума пари и те са мигновенно налични.
Картата, за която говоря е trans.cash, едни колега тук от форума ме светна за нея преди време, може би 2 години или повече, за което съм му много благодарен.