Най-ниски комисионни в сайтове за групово пазаруване

bluefighter

Active Member
Здравейте,

от скоро искам да пусна продукт намален от 20лв на 10лв., но от няколко сайта за групово пазаруване ми казват, че от тези 10лв. 2лв. са за тях, т.е 20% от намалението с 50%, което означава, че трябва да намаля артикулите не с 50% а с 70%, което никак не ме устройва. Искам да ви попитам ползвали ли сте сайтове за групово пазаруване и къде комисионните са най-ниски. Разгледах киви.бг, който беше доста обсъждан във форума, не знам кой е собственика, но предлагат пускане на оферта само за 5лв. комисионна, което ме привлича, но още не съм се свързвал с тях. Имате ли накакви предложения?

Мисля, те тази тема не е обсъждана.

Поздрави!
 
От: Най-ниски комисионни в сайтове за групово пазаруване

Качи в сайта си цената на продукта на 24 лв и го пусни на 12 (50 % намаление) при сайтовете .Ето ти желаните 10 лв за теб след 2та лева за сайтчето посредник
 
От: Най-ниски комисионни в сайтове за групово пазаруване

И на мен ми хрумна това, но не искам да си надувам изуствено цените :))
 
От: Най-ниски комисионни в сайтове за групово пазаруване

Ако ти е уникална услугата/стоката. Реално погледанато ти е все тая ниска висока - участта на монополистта или на първият, който е пуснал офертата :) .
 
От: Най-ниски комисионни в сайтове за групово пазаруване

някакви ориентировъчни цифри?
 
От: Най-ниски комисионни в сайтове за групово пазаруване

Сайтовете за групово пазаруване всъщност са рекламна платформа и нищо повече. Рекламата винаги струва пари. Изгодното за теб е, че ще платиш само, ако нещо продадат и ти предварително решаваш точно колко.
Проста сметка - реши, колко ти се дават за реклама, сметни си колко ваучера искаш да продадеш и пробвай с малко. Резултатите могат да са невъобразими. Задължително обаче задай на сайта твърда горна граница за брой продадени ваучери.
Ако намериш сайтове-балъци (което е много, много вероятно), задай им невъзможни параметри (т.е. висока цена, за да не продадат нищо) и ги остави да те рекламират за тяхна сметка.
Как е?
 
От: Най-ниски комисионни в сайтове за групово пазаруване

от скоро искам да пусна продукт намален от 20лв на 10лв., но от няколко сайта за групово пазаруване ми казват, че от тези 10лв. 2лв. са за тях, т.е 20% от намалението с 50%, което означава, че трябва да намаля артикулите не с 50% а с 70%, което никак не ме устройва.
Нещо ти куца математиката. От 20 лв ти ще вземеш 8, което значи, че намалението ще е 60%, а не 70!!!

Иначе по темата - 20% комисион е дори ниско. 30% е по-често срещан. Добрата практика изисква ДА НЕ продаваш стоката/услугата намалена на друго място, освен сайта за групово пазаруване (още по-малко на твоя сайт). Иначе се губи смисъла на този тип сайтове.

kosstov, рекламата е малка част, от това, което получаваш от тези сайтове. Друг немаловажен елемент е, че получаваш немалко количество кеш, преди да си продал стоката/услугата, като част от ваучерите изобщо не биват ползвани.
 

Горе