Аз ако съм бих те съдил за пропуснати ползи. Примерно вместо да го гледат тоя фил фрее при тебе същите тея хора можеха да дойдат и да си купят ДВД-то за 20$.
Според мен нямаш шанс да се оправдаеш. Гориш и толкова. Никой не ти е разрешил да го разпространяваш.
И аз мога да си напиша табела, че всеки, който я погледне, трябва да ми даде по 2лв без ДДС, но това няма никаква правна тежест щом законите не защитават това мое твърдение на табелата.Случая с ДВД-то не е много коректен, щото ако прочетеш внимателно какво пише на обложката (с едни малки буквички), със сигурност ще пише, че е само за лично ползване (твое лично, а не на 1000000 човека в Интернет) и не може да се разпространява. Тук в този форум многократно са обсъждани подобни случаи и спокойно може някой да те натопи и да получиш покана или посещение от някоя служба.
Въпроса ми е следния : ако някоя фирма има двд, което го продава за 20 $ и аз го имам това двд и искам да го кача да се гледа free.Така нарушавам ли някой интернет закон ?