Научих HTML, сега накъде ?

botev_fan

New Member
Здравейте! От доста време чета този форум и мога да кажа, че съм останал със страхотни впечатления. Вие ме тласнахте към желанието да науча HTML и това как да си създам една проста страничка чрез него. От тук нататък имам основата и мисля да градя над нея. Бих искал да изкарвам пари от сайта си. Имам свободно време и мога да го развия. Пиша тук, за да получа съвети след научаването на HTLM към кой път да поема? Ще помоля за конктретни отговори, тъй като съм много запален, но се чувствам объркан. След многото литература, която изчетох тук и сега след завършването на HTML-а и ми е една каша в главата... дано да ми помогнете да я оправя. Мерси предварително, ще чакам с нетърпение отговорите Ви!

От: Научих HTML, сега накъде ?

PHP, MySQL, JavaScript. Това е, което трябва да знаеш за да започнеш да изграждаш някакъв сайт. Естествено няма да е никак зле да използваш и framework, но като заначало почвай с PHP има много уроци, както на български, така и на английски.

Да, PHP ще го науча до 1-2 дни. /Щом HTML научих за 3 дни :D/ ... след това ме интересува какво да направя...

Да, PHP ще го науча до 1-2 дни. /Щом HTML научих за 3 дни :D/ ... след това ме интересува какво да направя...
Я се успокой! PHP не е HTML и се учи по-бавно!

С какво заслужих сопкането ти? Нали за това пиша тук, за да получа някакви насоки ?

То и HTML не се учи за 3 дни. Това, че знаеш някои от таговете <html><title><body> и как да ги затвориш, не значи, че знаеш HTML .
С какво заслужих сопкането ти? Нали за това пиша тук, за да получа някакви насоки ?

Човека не ти се сопка, а те сваля на земята. Има разлика между "научих" и научих без кавички. Сам ще го разбереш в последствие.

А css защо го отебахте:)

А css защо го отебахте:)

Е как за какво, той нали за 2 часа се учи и съм готов, за какво изобщо да му обръщам внимание...

и аз така преди 20 години научих Уинг Чун, след един филм с Брус Лии, ама като изядох 2 шамара от циганите в квартала, осъзнах че едно е да си го научил, друго е да можеш да го ползваш практически.
Както те посъветваха колегите, слез на земята и вземи научи пустия HTML на практика. Направи 2-3 сайта, сблъскай се и реши 20-30 проблема, тогава помисли как може да изкараш пари от това което можеш.

Тия дето те карат да учиш javascript и другите езици - да ги питам защо му е бре? Нека да научи wordpress закакво0 му е друго, едва ли ще става прогамер/дизайнерче.

Тия дето те карат да учиш javascript и другите езици - да ги питам защо му е бре? Нека да научи wordpress закакво0 му е друго, едва ли ще става прогамер/дизайнерче.

Е... ако ги учи за по 1-2 дни, всякакъв може да стане. :)

Сега сериозно:

Автора, покажи си работата бе. Качи го някъде тоя сайт да го виждат хората. Те сайтовете са за това - да се гледат. Тогава можеш да питаш, какво да подобря, как, с какво ... все такива полезни въпроси.

Ще се присъединя към този коментар. Научи се като начало да работиш с безплатните Open source. Разгледай ги. Доста са и много функционални. Щ те насоча и към по - комерсиалните -wordpress, joomla, magento... за сега стига толкова :) Избери си една CMS и се научи да работиш с нея... Има доста безплатни шаблони за да се учиш на тях и които ще ти спестят 5 години учене на PHP (ако имаш желание да го научиш обаче, винаги ще има хляб за теб)

Здравейте и от мен, задължително ли е 1 web developer, да знае css?
Тъй като при мен ситуацията е следната: от 3 години уча и подобрявам уменията си по php и html а от скоро започнах да се запознавам и с java script, но съм незрящ и си мисля, че css не би ми влезнал в употреба тъй като той се използва за дизайн, а сляп дизайнер да си призная не съм срещал.
:D

Здравейте и от мен, задължително ли е 1 web developer, да знае css?
Тъй като при мен ситуацията е следната: от 3 години уча и подобрявам уменията си по php и html а от скоро започнах да се запознавам и с java script, но съм незрящ и си мисля, че css не би ми влезнал в употреба тъй като той се използва за дизайн, а сляп дизайнер да си призная не съм срещал.
:D
По въпроса ти ще се изкажат професионалистите в тази област,но адмирирам упоритостта ти и догодина те искам на първа страница по weight loss-->не приемам оправдания:)Успех.

Ехх ако можех и аз така да ги уча за по няколко дена :) По ми е удобно копи/пейст...от време на време се сгабясва, но след 4-5-ият опит се наместват нещата :D

Иначе ако питаш мен (но не е задължително точно мен да питаш), наблегни истински на php-то. HTML-а, джабата и дори css-a могат да ти свършат работа и без особени знания. В нета е фраш с готови модули, който ще намериш начини да използваш, малко пипаш, буташ, пробваш и ги наместваш. Но php-то определено трябва мислене, логика. Трудно ще използваш нещо готово, да не говорим каква работа върши този прекрасен език.

Аз ще ти дам малко по-практичен съвет. Тъй като вече си научил как се прави ХТМЛ страница, направи един фирмен сайт на някой твой роднина. Ако си се справил добре, той ще изкара пари и ще даде и на теб, ако не си се справил, поне ще научиш нови неща.

Alan Fort е прав и wordpress ще свърши работа

Горе