От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа
Аз имам теза и мнение по-въпроса и го изказах. Не съм казал, че Русия е причината, а че тя е толкова виновна колкото и сащ. Въпроса е че едните подкрепят диктаторските режими от време оно, а другите се борят срещу тях.
Проблема е, че тезите и мненията ти са изключително далеч от истината, защото не са базирани на факти, а вероятно на холивудски филми или нещо дочуто погрешно от новините. Ако имаше дори повърхностно разбиране за реалността мненията ти щяха да са по-различни. И САЩ, и ЕС, и Русия, и всички останали кръгове подкрепят и винаги са подкрепяли всякакви режими, стига да им играят по свирката. На никоя от световните сили не й пука каква е формата на управление на нейните партньори и дали спазва правата на хората стига да има изгода от тях. Картата, която играят понякога "пускаме бомби, за да донесем свобода" е пълна лъжа и измама за да се замаскират военни престъпления, неотстъпващи по жестокост на тези, извършвани от Хитлер. Няма добри и лоши в тези игри. Всички са лоши, просто някои повече от другите. Понеже темата е за диктаторските режими и Сирия, явно не знаеш, че Асад допреди няколко години беше всепризнат от целия свят за легитимен лидер и никой нямаше против това, че фамилията му управлява страната повече от 40 години. Нещо повече, режимът на Асад беше приятелски на България и ЕС, дори самият той беше на официално посещение в България преди пет години. В интернет все още е пълно със статии за визитата му. Ето една:
Президентът на Сирия е на посещение в България
Снимки от 2010 г.
За съжаление масата хора са наивни, неинформирани и късопаметни, иначе нямаше да вярват, че изведнъж, след 40 години управление, фамилията Асад се е трансформирала в някаква зла сила, която трябва да бъде свалена. Същата работа беше с Кадафи, Саддам Хюсеин и много други. Кадафи няколко години преди да го свалят обучени и финансирани от ЦРУ терористи си опъваше палатките в Лондон и Брюксел, и беше първи приятел на Запада.
Нещата не са черни и бели, а само черни и още по-черни. Повтарям, на никоя от Великите сили не й пука за демокрацията, правата на човека, мира и т.н. Вълнува ги само заграбването на повече чужди ресурси без оглед на средствата и разширяване на политическото влияние по света чрез разпалване на военни конфликти, в които постоянно мрат стотици хиляди хора.