На Коледа стават чудеса.

Местан изключен от ДПС.

mestan.JPG
 
От: На Коледа стават чудеса.

Местан изключен от ДПС.

По-скоро изгонен.

Ахмед Доган: „Дори да не съм жив, пак няма да ти позволят да направиш това, което си намислил". С тези думи почетният председател на ДПС Ахмед Доган се е обърнал към председателя на партията Лютви Местан в паметната си реч на 17 декември в Сараите в столичния квартал „Бояна", пише 24rodopi.com
 
От: На Коледа стават чудеса.

Аферим, машаллах!
 
От: На Коледа стават чудеса.

Айде сега 2 депесета и да си ходят доволно разцепени.
 
От: На Коледа стават чудеса.

Представи си... щом за първи път виждам турска телевизия да са изпратили репортер в България... :drama:
 
От: На Коледа стават чудеса.

Много просто, про-руския агент Сава изгони про-ислямисткия агент Павел. Друго нещо се случи - русофилите имат нов (стар) съмишленик в лицето на агент Сава. Който си мисли, че ДПС е про-турска партия е голям наивник.

Ахмед Доган : Утвърждаването на Русия е необратим процес, който искам да наблюдавате. Русия ще направи всичко възможно тази линия да продължи и, ако е необходимо, дори силово

Снимка за спомен:

На снимката виждаме три познати лица: 1. Евгений Примаков – Директор на Службата за външно разузнаване /КГБ/ на Руската федерация (1991 - 1996), министър на външните работи (1996 - 1998), министър-председател (1998 - 1999) на Русия. 2. Евгения Живкова. 3. Ахмед Доган.

1918811_928747423870747_6729139063193842290_n.jpg
 
От: На Коледа стават чудеса.

Вискярски, тази статия има нулева стойност, нали ако беше вярна нямаше да има това, което се случва в ДПС. Местан е про турски и това е официалната ужким политика, но реалността е съвсем различна в лицето на Доган(виж снимката с висшият от КГБ по-горе) и руските интереси. Интереси, които още повече се задълбочиха по време на ЮП - а основната банка, която ударно купуваше земя по линията на потока прие парите на свинчо и компания, както и именно това бе раздора и краха на Орешарски ....
 
Последно редактирано:
От: На Коледа стават чудеса.

Много просто, про-руския агент Сава изгони про-ислямисткия агент Павел. Друго нещо се случи - русофилите имат нов (стар) съмишленик в лицето на агент Сава. Който си мисли, че ДПС е про-турска партия е голям наивник.
До съвсем скоро про-руски не противоречеше на про-турски. ДПС е всякаква партия, но не и про-българска.
 
От: На Коледа стават чудеса.

Вероятно някои вече се досещат за какво се вдига цялата тая патардия. По традиция всяка патардия в българските медии има за цел да прикрие друга потенциална патардия. И този случай не е изключение. В мътната вода се крие и още нещо - пари, много пари и енергийни проекти. В общи линии подобни каламбури имат най-малко 1 цел. В случая целите са поне 2, по стара ДС-традиция - с един куршум 2 заека.
Ще ви задам 2 въпроса, да видим кой ще се сети за правилните отговори.

1. Какво се случи, та се наложи Доган да се намеси чак месец и половина след декларацията на Местан? Защо чак сега? Кое провокира изпъкването му от нищото? Защо толкова рязко и безапелационно се отстранява Местан? Сценария е доста подобен на аферите Бисеров и Цв. Василев, да не кажа, че е същият, защото на сценариста му стига до толкова интелекта.

2. Какво прикри патардията? Какво изключително важно нещо се случи, нещо което буни духовете в тая държава през всичките години на прехода? Кой е куклата на конци на "КОЙ" и ловеше риба в мътната вода? Каква дискусия не се случи в обществото заради "скандала" между Местан и Доган?

Както се казва - мисленето не боли. Можете да помислите на воля.
 
От: На Коледа стават чудеса.

Естествено, че се отклонява вниманието от съдебната реформа. От това, че съдии и адвокати протестират, а това е прецедент. Когато орган, като ВСС излезе явно срещу мафията (а пртии и министри са част от нея) отзвука в обществото и извън БГ става голям и опасен за модела "КОЙ". Това не е прецедент в ДПС, може да се поунтересивате как депутати са изключвани по идентичен начин и по идентични причини. Прикриват също и скандалните записи, които излезнаха.

Отидоха си Местан и 2-3 негови поддръжници но маса депутати с про-ислямистки изказвания си останаха. Това какво показва? Причините далеч не са само за изказването на Местан Преди това той подкрепи и свалянето на ЮП.

Хубавото в случая е че с това явно про-руско ориентиране, ДПС ще загубят голяма част от етническия си вот, което е добре.

Още нещо прави впечатление, "десния" "про-европейски" Борисов не заема позиция в случая, което какво говори? :)
 
Последно редактирано:
От: На Коледа стават чудеса.

Момчета, не говорете така завоалирано, че нашите ватници не могат на две магарета слама да разделят. Изисквате свръх напрягане от тяхна страна - то няма го измислят, но някой мозъчен аневризъм ще си докарат. Така, че говорете по просто и им давайте лесно смилаеми заключения, щото хептен опустя този форум от ватници не е забавно да четеш константи лъжи и манипулации...

Не знам за вас, но догодина ще е адски критична за БГ по линия банковата система със стрес теста - така че в момента, яко се мъти и се ловят интересни екземпляри за 2016.
Мафията, няма прокопса така от съдебна реформа, която не стана, а от нещо друго - така с един куршум напрво 3 заека.
За справка през 2014 разбрахме нулевият контрол и надзор на БНБ, дано резултатите от стрес теста са добри, защото ще става много интересно.
 
От: От: На Коледа стават чудеса.

Естествено, че се отклонява вниманието от съдебната реформа. ...
Да, това напълно влиза в схемата, но има и още една голяма риба. А именно точно на 22 декември, когато гръмна скандала се случи това:
Цацаров атакува падането на давността за престъпление по време на комунизма
Още подробности тук.

По отношение на първия ми въпрос - защо чак сега Доган реши да мяка. Припомнете си кои двама лидери дойдоха на посещение в БГ. За какво си говориха с премиера? Медиите се опитаха да ни концентрират върху "три папи са ме галили по главата". сланината, ракията и т.н. (типичните похвати на ДС за баламурници), но всъщност под водата се замъти нещо огромно. Нещо енергийно.
 
От: На Коледа стават чудеса.

Еееее, поразмърдахте се.
Защо професор Давутоглу, по съвпадение - ръководител на Турция, превръщащ я от светска в тоталитарна държава, не представи труда си в Royal Society? Която има световно реноме. А прави представяне в далеч по-невзрачната БАН?
Защо Турция, която има сериозна икономическа, организационна и военна възможност да съдейства на "мигрантите", ги прехвърли на Европа, а не ги задържа където им е мястото - според всички международни нормативи?
Защо Турция се издърви на Русия, рискувайки сериозни икономически негативи?

Доган е ясен. Ако Турция дойде в България, независимо по какъв начин, той губи всичко. Доган предпочита Русия, която няма как да дойде отново в България, пред Турция.
Българските мюсюлмани, в голямата си част, са разумни хора. Живяли са в тоталитарна България и нямат никакво желание да заживеят в тоталитарна Турция. Голяма част от тях са на гурбет по света. Икономическото им положение не е никак добро.
 
От: На Коледа стават чудеса.

Кое е това енргийното?
Освен за некви хъбове, то всичко е ясно и за малките деца.
 

Горе