Инвестицията изисква възвръщаемост. Ако дадеш 500 лева на месец, не може да очакваш поръчки за 100К, Ако дадеш обаче 1500 лева на месец и накрая получиш 5 статии месечно и спад двойно на посещенията - тогава вече не е инвестиция, ами наливане на пари. Всяко плащане трябва да има някаква възвращаемост, при мен говоря направо, че беше никаква. Двама от хората, които ползвах, са от форума, уж с добри рейтинги, но единия ми съсипа сайта точно след 1 месец. Като причина - бил на Престашоп, давай да ти го мигрираме на Опън Карт, което за мен беше несериозно.А някои имена в бранша ли са били или учещи се? Виж, важно е да има стратегия дадения човек, който наемаш или съответно фирмата (агенцията), с която ще работиш. Има някои наистина мега конкурентни ниши, които с малки инвестиции е почти невъзможно да си подадеш главата дори на 2ра страница и то не за топ кл. фраза/дума за нишата.
Но само статии си получил. А линкове, а някакво on page, анализ, подбор на думи и прочие?
Във всяка сфера има и такива.За да не препръщаме темата в личен чат - накратко - нищо не съм получил. Успяха единият сайт да го сринат до 20 посещения дневно, но аз съм широко скроен човек и тези пари - халал да са им. Само да не попаднат на същите доктори и автомонтьори, които си гледат работата по същият начин, че тогава става страшно.
Това е естествен подбор. Тези, които ги описваш като "скръндзави", бих ги описал като некадърни. Те не разбират важността на маркетинга, съответно когато се появи някой, който да разбира тази важност, ще си добави в разходите на фирмата маркетинга, като сериозно перо и ще получава повече работа. Другият, който не разбира важността на маркетинга, ще започне да получава по-малко работа и в един момент ще си отиде. Естествен подбор.Принципно, най-печелившият метод за всеки бизнес е агенция или екип да му управляват цялостен бюджет. Ако наистина си разбират от работата и им се работи, би трябвало да генерират сериозни приходи в близко бъдеще, независимо от бранша. Ясно е, че зависи и от размера на бюджета, но като цяло смятам, че е най-печелившата стратегия.
Лошото е, че това тук е крайно неразпространено поради скръндзавостта на повечето шефове на бизнеси...
Лошото е, че това тук е крайно неразпространено поради скръндзавостта на повечето шефове на бизнеси...
Викаш ненаядоха се тия свине в човешки кожи."Ма за кво да ти плащам на Теб, след като трябва на любовницата да купя Q7ца и да я заведа на Малдивите..."
И такива съм ги пробвал. Бият се в гърдите на % от оборота и после като се осерат започват да те крадат от бюджета и ги боли кура за резултатите.Принципно, най-печелившият метод за всеки бизнес е агенция или екип да му управляват цялостен бюджет.
И такива съм ги пробвал. Бият се в гърдите на % от оборота и после като се осерат започват да те крадат от бюджета и ги боли кура за резултатите.