фирмата е RePack - разделно събиране на отпадъци в цялата страна.
"Не знам, но тука по Пловдив повечето адвокати не ги искат трудовите дела, защото ако е голяма фирма тя ще има юристконсулт и той ще е направил трудовия договор така, че работникът да няма къде да бяга"
С адвокат няма да има проблем има достатъчно които си разбират от работата и биха се наели. Бих му препоръчал Светозар Арнаудов, но той е доста зает и не знам дали ще се съгласи да поеме делото (а и не знам от къде е питащия).
И още нещо, ако ще да е най-реномирания юристконсулт, какво то и да е писал в трудовия договор, няма опция да спечели дело за неизплатени възнаграждения и обезщетения. Единствения начин да спечели такова дело е да докаже, че са платени. В противен случай си ги плаща заедно с лихвите и разходите по делото.
Иначе наистина има вратички с които може да се проточи делото и да се загуби повече време.
Всичко може, предприемачите са изобретателни хора и може да го обвини за някаква липса във фирмата и Бог знае още какво и да предяви насрещен иск.
Безплатни са частично само това, че няма държавни такси, но останалото адвокатски хонорари, изпълнителни дела, проучвания на имущества са за сметка на работника. А едно дело винаги си е риск, защото не знаеш какво ще измисли другата странаНай малкото се брой че предприемачите могат по добре от останалите хора да предценяват и менажират рисковете
С насрещен иск който е несъстоятелен диркетно влизаме в презюмцията за лъжесвидетелсво и от гражданско дело.. отиваме на криминално което се разслева от прокоратурата и риска ако загуби е до 5 години затвор плюс криминално досие плюс една камара забрани ... за 2000 лв струва ли си ? май по добре управителя на фирмата да открадне един трактор / камион с него да обере > извлече банкомат от някоя стена и да си плати 2000 лв на работника и да задържи остатъка - риска е горе долу един и същ...
по България он Еър гледах предаване за тези дела преди няколко месеца - минават бързо и били доста ефективни и са безплатни за работника трябва да го има качено във youtube канала на медията стигала проста жалба до съда но има и адвокати който миналваили
[video=youtube;Nodglxu2YIY]http://www.youtube.com/watch?v=Nodglxu2YIY[/video]
Безплатни са частично само това, че няма държавни такси, но останалото адвокатски хонорари, изпълнителни дела, проучвания на имущества са за сметка на работника. А едно дело винаги си е риск, защото не знаеш какво ще измисли другата страна
Това ли са тия убавци мамини: repack.bg
Хахха, това от 3токласник ли е сглабяно? Тия са пълни аматьори.
То щом Цветан Василев не си плащал здравните осигуровки за 7,8 и 9-ти месец, дето са по 16.80 лева на месец, представи си останалите какво трябва да правят Сега като се поразрових в съдебната практика видях, че повечето дела за неизплатени трудови възнаграждения се печелят от работниците, но в повечето дела все отхвърлят някаква част от иска и на работника му се налага да плаща държавна такса върху отхвърлената част. Но все пак ще вземе нещо, от което да платиЕдин типичен бизнес в БГ, абсолютна коака. Как си се навил да работиш за тия мешки. Като им видиш сайта и ти става ясно, че това са некви селяци с черни джипове, които реално или перат или са на доизживяване.
То щом Цветан Василев не си плащал здравните осигуровки за 7,8 и 9-ти месец, дето са по 16.80 лева на месец, представи си останалите какво трябва да правят Сега като се поразрових в съдебната практика видях, че повечето дела за неизплатени трудови възнаграждения се печелят от работниците, но в повечето дела все отхвърлят някаква част от иска и на работника му се налага да плаща държавна такса върху отхвърлената част. Но все пак ще вземе нещо, от което да плати
"Не знам, но тука по Пловдив повечето адвокати не ги искат трудовите дела, защото ако е голяма фирма тя ще има юристконсулт и той ще е направил трудовия договор така, че работникът да няма къде да бяга"
С адвокат няма да има проблем има достатъчно които си разбират от работата и биха се наели. Бих му препоръчал Светозар Арнаудов, но той е доста зает и не знам дали ще се съгласи да поеме делото (а и не знам от къде е питащия).
И още нещо, ако ще да е най-реномирания юристконсулт, какво то и да е писал в трудовия договор, няма опция да спечели дело за неизплатени възнаграждения и обезщетения. Единствения начин да спечели такова дело е да докаже, че са платени. В противен случай си ги плаща заедно с лихвите и разходите по делото.
Иначе наистина има вратички с които може да се проточи делото и да се загуби повече време.
Съберете се и заведете колективен иск.Ходих на консултация при всеизвестния Арнаудов, платих 40 лева, уточнихме някои неща ала-бала и накрая ми поиска 600 лева хонорар за дело, в което ще спечеля не повече от 1200 лева. Вярно, че на 99 % ще спечеля делото и хонорара ще бъде заплатен от губещата страна, но в момента няма как да извадя такава сума, а и си мисля, че нарочно ми предложиха такава оферта, че "сам да се откажа".
Съберете се и заведете колективен иск.