От: Неможело а ... или как се печели от адсенс...
Когато започнх даправя сайтове, бях много наивен
. Никога не съм правил сайтовете за печалба...
Правил съм всякакви опити и за запознанства дори... Винаги съм насочвал сайтовете така че да ми помагат
в офлайн бизнеса - примерно имах розови телефони - правех запознанства, правех обяви правих класации каталози и всякакви подобни каквито повече от вас са правили
никога не минах 200 уникални
с няколко малки изключения.
Виновника да спечелим тези пари е един рядък посетител на този форум който пусна за продажба един сайт с доста уникални на сносна цена...
Уговорихме продажбата всичко .. и оня се покри една седмица ни вес ни кост ... и си казах ми ... ебала съм го
ши си купя скрипта и ще се помъча да го стигна...
дадох 40-50$ за скрипт готов и подкарах - занимавал съм се с този сайт една седмица... насякох с мотиката дизайн и вкарах малко тагчета да поеме
и той зе че опъна платната за месец два не помня вече мина и изпревари сайта на оня който уж щеше да ми го продава...
Не е важно за какво е сайта! - Просто не е важно - не е тайна- продавал съм реклама и тук във форума на много от моите сайтове преди време... после започна да ме мързи за 50 -100 лева да си играя да пипам из сайтовете да сменям банери кодове незнам си ко - и спрях да предлагам ...
просто ТОЗИ САИТ МЕ НАКАРА ДА ОСЪЗНАЯ ЧЕ НЕ Е ВАЖНО ЗА КАКВО Е САЙТА!
и винаги съм си мислел че трябва да задържа потребителите да направя така че да им хареса и да се върнат ГРУБА ГРЕШКА!!! - ДА ГО ДУХАТ ПОСЕТИТЕЛИТЕ - !
Та с един приятел се сдушихме и започнахме да прозираме истината показана ни от този скрипт за 50$ и тя е точно тази - Не са важни посетителите -ВАЖЕН Е САМО ЕДИН ПОСЕТИТЕЛ ! И ТОВА Е БОТА НА ГОГЛЕ. Щом сайта се хареса на гогле - той сам ти тъпче посетителите вътре...
Това все едно да отвориш магазин на оживено място пред централна гара ... не ти пука дали стоката ти е качествена - мангали много минават и стоката се продава и да не им хареса - утре ще минат нови...
Та така Не е важно дали сайта ви се харесва на посетителите - дали е полезен дали е красив и функционален.
Пазара в българия е завзет от големите риби - за нас само само трохите - да пробиете е едно на милион в такъв хабитат... никой няма да ви позволи да пораснете ей така...
В момента имам около 30 сайта с общ брой посетители около 10 000 на ден... това са мизерни сайтове изкарват по 30 лева на ден долу горе.
Почти не се занимавам с тях защото разликата между 30 и 300 на ден е голяма.. лошо е като усетиш дебелия ... после малките не те изпълват задоволително
Та за тези 30 сайта съм вложил 100 пъти повече работа отколкото за този който печели десет пъти повече от тях...
Затова пак казвам - ДА НЕ ВИ ПУКА ЗА ЮЗЕРИТЕ! за юзерите се мисли когато сте сайт от рода на Гепиме, абв. дир.бг и подобни от голямото добрутро... за такива като нас... ползваме течението и обираме планктона.
пример за успешен сайт е .. разгледайте topobiavi.com топигри топнезнам си какво с всичките му домейнчета разклонения и сателити... те това е върха на наглоста но щом гогле го позволява нека си печели човека... ако гогле скоро не измисли нови методи за търесене скоро ще е безполезен защото първите няколко страницио при търсене вече в 70% от случаите са безполезни страници направени само за гогле и за бърз трафик