Немският online пазар-наблюдения!

Anani

Active Member
Здравейте,
След 4-5 месеца ми предстои заминаване за Германия с цел бизнес-надявам се успешен:)
Ще си отворя магазин и искам да направя допълнение към него-електронен shop!
Конкретни наблюдения ще ми бъдат от огромна полза,та искам да питам следното:
1 - Значение има ли за домеина - .de или просто .eu или .com
2 - Има ли голям % пазаруващи онлайн
3 - Германците като ОПТИМИЗАТОРСКА сила
Ще бъда благодарен за конкретни съвети!
Благодаря предварително на всички!!!
 
От: Немският online пазар-наблюдения!

Като цяло изключително благодатен пазар.

1. Задължително .de
2. Процента е приблизително като в co.uk и САЩ, тоест доста голям.
3. Нишите са сравнително леки, почти няма ниша, в която да не може да се пробие. Стига да не се набуташ в най-натоварените.

Почвай от сега да си подготвяш онлайн нещата, като дойде ред на офлайн вече ще си една крачка напред. Отделно ще имаш повече време за магазина и няма да се налага да се занимаваш и с онлайн магазин.

Трябва също много да внимаваш за юридическата страна на нещата, защото има няколко асоциации, които следят постоянно и ореват света, ако хванат нарушение. Тука трябва да се консултираш с адвокат на местна почва, според продукта.
 
От: Немският online пазар-наблюдения!

Благодаря много!
Нали знаеш,че когато някой каже,че нещо е по-лесно,отколкото си го е представял,то наистина става лесно:)
За юридическата страна от сега съм предприел сериозни мерки!
Благодаря!
 
Здравей,

Исках и аз да дам едно мнение, и ще го дам, защото имам малко опит с този пазар. ;)

Като цяло ще започна с това, че този пазар е платежоспособен и всеки, който иска да промотира там някой продукт, няма да сгреши. Наистина е добър пазар, хората там купуват и определено не фрауд ордерите от там са толкова малко, че даже не си спомням и някой случай на нестанал ордър от там.

А сега към въпросите.

1. Определено с .de ще имаш добър успех, както пред потребителите, така и пред google.de, което е и целта на занятието. Няма да е грешка да вземеш някое разширение от .com, .net, .biz и прочие, но по-голяма успеваемост ще имаш с .de.

2. Доста е голям този %. Тази държава е една от най-силно развитите в това отношение. За Европа може би е на челни позиции. Поне по мои наблюдения, а и последните статистики, които гледам за европазара, те са доста видим %, който бута на горе общата картинка. И както казах, рядкост са някакви ордери в стил "ако мине без нещо в детайлите". Възпитани са добре от към онлайн пазаруване.

3. Силни са в това отношение, поне с такива впечатления съм останал. Но не съм чувал да са нещо особено. Просто са добри, но да си кажа честно, всяка държава има специалисти в дадена област. И там има добри лекари или бояджии. Но на глава на населението, мисля, че тук си ги водим многократно. :) А и последно време доказахме и че като качество ги превъзхождаме.

Съвет - да, направи го и гледай и хоста да ти е на локално ниво, там. Даже започни с онлайн шопа, като успоредно движиш и нещата около офлайн магазинчето си. Както да ти кажа, за момента само те не са изревали на умрело от тази криза. Даже държат на раменете си някои други такива убавци, като Гърция, Испания. ;)
 
Re: От: Немският online пазар-наблюдения!

Благодаря много!
Нали знаеш,че когато някой каже,че нещо е по-лесно,отколкото си го е представял,то наистина става лесно:)
За юридическата страна от сега съм предприел сериозни мерки!
Благодаря!
Не е нужно да лесно. Важното е да вярваш, че ще се справиш и не представлява талкова труд. И нещата сами ще си дойдат на мястото. ;)
 
От: Немският online пазар-наблюдения!

Благодаря,Супер сте!
Аз имам намерение до няколко дни да започна e-shopa!Колкото до .de аз бях почти убеден,но исках да го чуя от Вас!За хоста също мислех-и няма да е лошо да е нейде там-това не е проблем!А до това,че като качество ги превъзхождаме-ще се гордеем засега с някои от Вас-пък по-нататък: кой знае!:)
А за лесното-майтапче,не обичам ЛЕСНО,даже се ядосвам,ако се получи по лесния начин:)!
Бих разширил леко въпросите със темата за куриерите там-ако някой има конкретни впечатления(защото уж живеем в България,а ако Ви кажа,че ползвам 7-8 куриера-при положение,че всичко ми е пределно ясно и имам отстъпки навсякъде)
Благодаря на Blinky и biaaro засега!
 
От: Немският online пазар-наблюдения!

Малко инфо колкото за старт да се ориентирш :) Без да претендирам, че е изчерпателно и на 100% полезно в твоя случай - на базата ми е на досега с тях когато отскачам до там, но не съм проучвал в детайли. Ако си бил вече на място е твърде вероятно да не прочетеш нищо ново.

Deutsche Post и DHL са на едно. Във всеки квартал има офис/ клон. Засичал съм ги дори в по големи универсални магазини тип МОЛ когато е в рамките на населено място(гледат да си им е удобно). Общо взето нищо общо с българската ми представа за поща(сърдити лелички затворени зад стъклени гишета където трябва се надупиш за да влезеш в контакт с тях) Цените може да си погледнеш тук.
Това което мога да коментирм е, че понякога обикновена пощенска пратка пристига до България по бързо от DHL пакет. Просто го споменавам като факт.

Пращал съм единствено обикновени без разни застраховки, наложен платеж, тракинг номера и т.н. Много отзивчиви и понякога ако им направи впечатление, че си набутал нещо малко в прекалено голям пакет ти каазват, че ако си го преопаковаш еди как си ще ти дойде толкова и толкова по тънко. Никога проблеми с непристигнала или повредена(ако е опакована както трябва) пратка в рамките на DE. Смятам не е нещо странно специално за тях.

Получавал съм и доста пратки с UPS (United Parcel Service), тоест явно ги ползват, но аз лично съм нямал досег с тях като изпращач.

Толкова от мен. Дано съм бил полезен. Ако някой е живял/живее в DE сигурно ще има доста какво да допълни.

Успех с бизнеса :beer:
 
От: Немският online пазар-наблюдения!

Благодаря white_pawn!Много пъти съм ходил,но никога не съм обръщал внимание на детайлите!Благодаря за насоките!Да ти върви и на теб:D
 

Горе