Хора,
Здравните осигуровки са право, а не задължение!!!
т.е ти и да си милионер и си решил да ходиш по-частни лекари, никой не може да те задължи да плащаш здравни осигуровки, защото това не е задължение по Конституция. Крадливите гербаджии всячески се опитват за задължат и криминилизират неплащането на осигуровки, което е против конституцията.
Трябва им здрав шут в задника на тези крадливи комунисти маскирани като гербаджии и никога повече да не помиришат министерски пост или парламента.
Хора,
Здравните осигуровки са право, а не задължение!!!
Явно охранените от далавери политици правят същата сметка, без да вникнат на практика какво ще се получи. Позиция на някаква абсолютна справедливост, която рядко има покритие с действителността. А действителността е следната - безработен, неплащал осигуровки 5 години(над пет имат давност и се плащат само при добра воля, не е задължително) това са около 1000 лв. За кола(каква ли кола може да има един безработен) малко трудно капарото ще покрие тази сума, даже може и колата да струва под 1000. За имот - зависи от имота. А тоя безработен след като си продаде жилището, нали трябва да му останат пари за квартира, ново жилище и за съществуване докато си намери работа? А ако е болен(ако е над 40 все има нещо отлагано за лечение поради липса на пари), от тия пари ще му трябват и за лечение, което няма да се поеме от здравната каса, дори след като си плати осигуровките. А ако е семеен и има деца? Изобщо тия политици гледат как да вземат залъка от устата на хората, вместо да мислят за начини как народа да печели. Ако не могат да измислят такива начини, нека да плащат осигуровките на неосигурените от собствения си джоб. Това е справедливо, защото за това са избрани от народа. Освен това трябва да ги бият с тояга на влизане и излизане от народното събрание, за да не забравят, че са отговорни пред избирателите си и да дават най-доброто от себе си, като истински родолюбци.Когато продаваш имот обикновено се подписва предварителен договор и се дава капаро в рамките на 10% от стойността на сделката.
Според мен им трябва да помиришат решетките директно.
Не е важно кой ще гласува,а кой ще си ги купиАко Герб пробутат този закон, не знам кой ще им гласува на следващите избор
Ще ги помиришат, колкото и Станишев ги е мирисал.Според мен им трябва да помиришат решетките директно.
Ще ги помиришат, колкото и Станишев ги е мирисал.
То ясно, че всеки краде, но Станишев поне не ме е карал да прося за работа щото хората не могат си позволят да си платят за изработката на един сайт или реклама. Иначе да всички са за там.
Абсолютно си прав - тогава по онова управление наистина и при мен имаше търсене от хора да им правя сайтове, имах доста заявки. А сега направо е пълен мъртвилник - почти никакви заявки, тук-там от дъжд на вятър, а за логота и банери - хептен Действително усети се липсата на клиенти, намаля търсенето на тези услуги. Както казваш - буквално просим зорлен за работа...
Направо за строг тъмничен затвор и да ги карат да бачкат в някоя мина да копат уран.
Това със забраната за сделки с имоти и коли е пълна простотия. Да не говорим, че наистина противоречи на конституцията. Защо просто не продават дълговете на хора, които дължат прекалено голяма сума на частни бирници? Тогава събираемоста е гарантирана.
А философията на здравната ни система по принцип не е лоша. В момента Обама се опитва да въведе нещо подобно в САЩ, където нещата са много по-страшни, отколкото при нас. Спокойно можеш да пукнеш от някаква елементарна болест, а ако случайно оживееш ще ти пратят сметка за десетки хиляди долара, която цял живот няма да можеш да платиш. Там работят на принципа на застраховките и е такава мафия, че просто нашата НЗОК ряпа да яде. Цените на всичките им услуги са завишени изкуствено над 10 пъти.
О братле пълна скръб е уж бях събрал към 15 поръчки за тази година и от тях само 5 и то чак сега преди последните два месеца. Как да плащам банките ме дупчат, държавата и тя ме е....е и аз кво само се дупя и да им огаждам на акъла за да може някой друг да трупа на мой гръб. Пък да не говоря за интелекта на управляващите щото акъла им на аспиринчето на четвъртинката не може да е, но сме седнали да ръководим цяла държавам.
Даже като се замисля направо не знам как смогвам и аз да се оправям с всичко. Простотията надделя над всичко напоследък и ако си останат тези няма се оправим никога.