Аз съм давал поне три пъти зелена на Icn - веднъж когато се бяхме заяли за ВПС услугата им в тема на клиент и благодарение на темата се стигна до полезна разработка за клиентите им, и още два пъти когато отговаряха на теми на техни клиенти, които не са ползвали официалните канали за съпорт (все пак не са длъжни да следят форума постоянно). Така, че съм им дал най-малко 300 точки. Това е от значение и ще обясня защо по-долу.
Що се отнася до репутацията - тя се определя от следните фактури:
1. Получени точки. Може да се видят като си влезеш в контролния панел. Ей ги моите за двугодишния ми престой тук - Latest Reputation Received (8064 point(s) total)
2. Брой публикации - това ми е 2001-вото мнение.
3. Дата на регистрация - моята е преди 2 години.
Използват се съотношения за да се определи кой какъв реп. пауър ще има (т.е. колко точки ще може да даде на някой потребител за точка 1)
Иначе казано на базата на горните 3 фактора се сформира пауъра, който в моя случай е 150.
Сега и малко разсъждение - да речем, че точките от точка едно взимат 4 дяла, броя публикации също взимат 4 дяла и периода на регистрация 2. Това значи, че моя пауър ще се увеличи с 20%, ако точка 3 отпадне като фактор. За мен това е глупаво, защото и трите неща трябват да бъдат включени като определящи фактори.
Добавка: Впрочем при даване на зелено на някой - той получава 100% от реп силата на потребителя който я е дал, т.е. в моя случай 150. Когато обаче дам на някой червено, той получава само половината или иначе казано -75 точки.
@Alf - А и за пасивния престой във форума - ICN могат да имат 50 мнения, но да са получили 2000 точки заради качеството на отговорите им и помощта която са оказали на потребителите си. От друга страна ти можеш да имаш 500 абсолютно безполезни мнения за които да си получил само 20 точки. В този случай, кой според теб трябва да има повече репутация?