От: Не е истина какви цени праскат в DP за 1 линк!!!
Да, скъпи са. Но внимавайте! Аз лично мисля, че трябва да се гледат няколко много важни критерии при купуването им. Правил съм го и следвам една и съща методика винаги, за да правя най-добрите цделки:
1. Разгледайте внимателно профила на търговеца (и-трейд, мнения, какво има на личната му стена и други такива).
2. Какъв е линка - PR, side wide, content.
3. Къде е линка - футър, хедър, някъде в контента.
4. Как е позициониран - първи, сред сто други. Не виждам смисъл да плащам за линк, който е един от стоте на "спам страницата".
5. Начинът, по който търговеца прави бизнес - гаранции, мониторинг, че и след определен период от време ще е там.
6. Мнения да други правили бизнес с него.
7. Опит на търговеца е също важно - колко страо куче е в областта.
Извън протокола: аз се пазаря яко за такива неща, препоръчвам ви и вие да го правите. Все пак това е сдека - и за да е таква, трябва и двете страни да дадат собствени предложения, за да се стиген до общо съгласие. Той знае, че не е предложил само той и това може да се използва като средство за "изнудване" на по-добри цени и/или условия.
Искам като правите бизнес да си гоните до край интересите, както и да договаряте най-добрите условия за Вас си. Както се казва "боли те фара", че може да изглежда като циганене. Но това е бизнесът - винаги гледайте Вие да сте си на далавера, това не е благотворителност, за да се съгласявате на първо предложение.
Тази работа е като онази, да сте видяли някоя да пуска на първа среща? Има ама явно не знае как да се продава, момичето. А не е като да не и се иска. Но трябва да откаже, за да получи повече за това, което ще даде после. Същото е и тук.
Извинявам се за применра, ама да си го говориме честно.
Знам, че повечето от Вас търгуват с линкове и ме разбират за какво пиша тук.