Регистър.БГ са официалният регистър на домейн имена в областа .bg. Те в крайна сметка проверяват документите и извършват регистрацията. БГРегисър.ОРГ са посредник. Те подготвят документите вместо вас и за това вземат допълнителн такса.inviSible каза:Нещо не схванах тея РЕгистар.бг и БГрегистар.орг към една фирма ли са или оделно и кое е по добрия варянт
Твърдението ти, че в нито една държава не ти искат документи не е вярно. С колко държви си запознат. Аз с много. Пробвай във Франция или Ирландия например да си регистрираш домейн без основание(име на регистранта или търговска марка и други)? В почити всички регистри на домейни на държави (а не такива с общо предназначение като com и org) се изискваше или се изисква основание. В Испания премахнаха основанието през 2005 например (когато вече имаха солидно количесто регистрирни домейни с основание). Това са фактите. Всичко друго е спекулация.DEATH каза:@lighter ако ще си копувам домейн, 100% няма да е xxx.X.bg. много аматьорско изглежда
В нито една дръжава не ти искат фирма за да можеш да си регистрираш техен/роден домейн.
.COM можеш да си регистрираш от всякаде
.BG можеш от няколко места. регистрара иска документация, останалите ти дерат кожата без да искат документи/фирми и т.н.
Ами може да си купиш .bg домейн като физическо лице - никакъв проблем. Във всяка от 36 допълнителни области има много домейни на физически лица. Не виждам, защо не ви харесват.inviSible каза:Еми като е от регистар.бг да каже защо не може да се купи домейн от физическо лице.... аз сам БГ гражданин и искам БГ домейн това е мое право закво трябва да хвърля 500лв за документи и глупости .... аве тешак работа или по точно Българска му работа , гледат от всякаде да те одерат
inviSible каза:Еми като е от регистар.бг да каже защо не може да се купи домейн от физическо лице.... аз сам БГ гражданин и искам БГ домейн това е мое право закво трябва да хвърля 500лв за документи и глупости .... аве тешак работа или по точно Българска му работа , гледат от всякаде да те одерат
man0l каза:inviSible каза:Еми като е от регистар.бг да каже защо не може да се купи домейн от физическо лице.... аз сам БГ гражданин и искам БГ домейн това е мое право закво трябва да хвърля 500лв за документи и глупости .... аве тешак работа или по точно Българска му работа , гледат от всякаде да те одерат
Напълно те подкрепям
Не говори глпусти аз ще правя бизнес на тоя домейн а не сайт за любовни писма. Като си направя фирмата ще се видим с вас спокойно. Защо човек трябва да има фирма че да прави пари от сайтlighter каза:man0l каза:inviSible каза:Еми като е от регистар.бг да каже защо не може да се купи домейн от физическо лице.... аз сам БГ гражданин и искам БГ домейн това е мое право закво трябва да хвърля 500лв за документи и глупости .... аве тешак работа или по точно Българска му работа , гледат от всякаде да те одерат
Напълно те подкрепям
Ако си пречупите съзнанието и възприемете домейните от трето ниво [a-z0-9], можете само да извлечете изгода. Цената е 23 лв и не ти трябв основание. Напълно работоспособни са. Защо възприемате com.uk, а не можете да възприемете .c.bg. .
НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО МОНОПОЛ. Все едно да кажеш, че и патентно ведомство са монопол.Всеки регистър на домейн имена е един - така е по цял свят(да и регистъра на .com и .org и .net е един). И в България има регистратори - просто не се рекламират толкова много, колкото регистраторите на com и org домейните.ovanes каза:Prav si "lighter". Predlagam da si registrirate saita na register.v.bg.
Shte budete QKO profesionalni.
REGISTER.BG sa tragediq. Ako nqkoi predloji da srinem monopola - pishete me vutre.
man0l каза:ми искам да ви се оплача. Пуснахме си заявка за бг домейн, разбрах че можело от частни лица да се регистрира, отидохме в офиса да го платим и се оказа че сме нямали основание да го поръчаме. Не стига че искат 70 лв за домейн. ами си ги и пазят за тях. Какво е това нещо. Евентуално ще го прекараме през някой фирма и тогава ще си го взема домейна. Та така и така съм подкарал темата, някой може ли да ми каже колко струва да си регистрирам търговска марка или да направя нещо, че да отговарям на условията на РЕГИСТЪР.БГ