От: Re: Не си губете времето с тъпия адсенс за БГ!
така е, просто трябва да имаш огромен трафик за да стане нещо тук. Докато на английския пазар и с малък блог със 100 посещения от търсачки се правят по няколко долара.
Не си прав!
Първо за чичко Гугъл, много е важна нишата в която ти е сайта, но това за EN сайтовете важи. Не можеш да очакваш да имаш еднаква доходност от Гугъл на геймиг сайт и на имотен, при еднакви посещения и импресии. Нормално е за гейминг сайта да взимаш по 1 до 10 цента (а понякога и под 1 цент), докато при имотния цената стига до няколко долара.
Относно България се видя, че няма контекстуалност на рекламта на Гугъл или по-простичко казано, можете да видите на сайт за имоти обяви от типа "Галерия с Жени -В ритъма на любовта! Разгледай снимките... Salsa.bg", което си е смешно и не знам как не ги е срам гугълци от това. Определено имат по-висок CTR, но обяснението е доста просто, вземете едно каре 300х250 в което има обикновенно 2 или 3 рекламки, кликайки и на трите при една импресия е много ясно, че CTR-а става 3 пъти по-виск, да е говорим за хубавките скайскрепъри, където са по 4, че и по 5 обяви.
Определено най-добрата алтернатива за БГ си остава Изи Трейдър към момента, въпреки разделението преди време на трафик и интерактивна групи.
Аз лично използвам комбинацията от Гугъл + Изи Трейдър, като за всяка от програмите съм отделил отделни банер позиция в сайтовете ми - 2 за Изи Трейдър и 1 за Гугъл, защото определено сайтът ми има по-добра визия с флаш банери, отколкото с текстови карета, както се казва всяко си има нужното място
Относно другите алтернативи на БГ пазара съм крайно разочарован и от резултатите и от съпорта, който почти липсва.
Но определено за да се случи нещо положително заложете на красив и юзер фриендли сайт, влагайте повече усилия в това да развиете проекта си отколкото шмекерии.