Не цялостно дублиране на статия Проблем ли е ?

gshopov

Well-Known Member
Значи имам следния проблем
поръчах написването на статии на тема финанси в смисал банки, кредити, кредитни карти ,
като момчето най-културно ме по-пита дали може да ползва готови материали от лекции
проблема е в това че copyscape изкарва чатично дублиране на съдържанието

примерно от 1/3 или друг път 1/2 от статията се повтаря в някой друг сайт

това проблем ли е и трябва ли да го оправиме или гоогле няма да го счете като дублирано съдържание и ще зачете статията като уникална

много ще се радвам да ми отговорите

тъй като аз си мисля че ще е доста трудно да се обясни примерно какво е потребителски кредит без да се дублира поне част от текста с друг сайт
все пак това не е свободно съчинение или пък новина

От: Не цялостно дублиране на статия Проблем ли е ?

Не е проблем да се преразкаже и да се сменят някои думички с техните синоними.

Запитай се би ли била полезна статията за някой, който вече е чел наличните няколко статии. Ако да - пускай смело. Ако не - запитай се защо си пълниш сайта с безсмислено съдържание, че и пари плащаш за това..

Common sense-a е най-добрият съветник и тука.

ами да бе това ми е ясно
въпроса е че примерно статиите не са новини за нещо ами примерно обяснение какво е потребителски кредити , какво е кредитна карта, какво е овердрафт, ипотечен кредит...............

струва ли си да го карам да пренаписва тези който ми е дал тъй като не са изцяло дублирани
пределно ми е ясно, че е по-добре да са 100% уникални , но ако не е проблем да има частични повторения няма смисъл да пренаписва тези 5 статии и просто ще го карам за напред да се прирържа към уникалното

Тук важи правилото : колкото повече - толкова повече

60% уникалност на статията я класифицира като уникална.

Е ти пък задълбаваш...
Утре ще вземеш и нови думи да измисляш за уникалност.
Дефиниции за такива неща Г ги изкарва в търсенето за дефиниции.
Пример: http://www.google.com/search?hl=en&...=1&ved=0CAQQBSgA&q=define:credit+card&spell=1
Виж дали и колко се различават дадените дефиниции от различни източници.

И с копипейстнати дефиниции няма да имаш проблем, аз поне нямам. Дори доста излизам по такива търсения с define:

Пример как Г да разбере че информацията е дефиниця:
Код:
<p><b [B]id='Bretton_Woods_Accord_of_1944'[/B]>Bretton Woods Accord of 1944</b> - An agreement that established fixed foreign exchange rates for major currencies, provided for central bank intervention in the currency markets, and set the price of gold at US $35 per ounce. The agreement lasted until 1971. See More on Bretton Woods.</p>

ПП: Не съм сигурен дали това е начина да оповестиш Г за дефиниции всъщност. Но аз така го правя.

Последно редактирано:
От: От: Не цялостно дублиране на статия Проблем ли е ?

За какви 60% говориш? Думата "по-пита" е 100% уникална. :)
Говоря за един текст като цяло, не за определена дума.
Нещо не се разбра от предишния ми post ли?
Гугъл гледа за уникални страници – ей за такива 60% говоря.

От: От: От: Не цялостно дублиране на статия Проблем ли е ?

Говоря за един текст като цяло, не за определена дума.
Нещо не се разбра от предишния ми post ли?
Гугъл гледа за уникални страници – ей за такива 60% говоря.
Добре че ми каза. :D

Горе