Нова гадина на Гугъл ли е минала?

Desisslava Dimitrova

Active Member
От два дни видях, че трафикът ми е паднал. Вчера проверих за ключовите думи, по които бях на първа страница - и изненада - от трето - четвърто място на трета - четвърта страница. Да не говорим, че тези които бяха на втора, трета страница ги няма в ТОП 100. Влизах във GWT, нямам наказание. Преди известно време махнах банерите на Adsens, за да сложа на adwise. Отново се случи същото с индексираните страници. Реших да направя експеримент и сложих отново банер на Adsense, който да се вижда на всички страници. След около две седмици, страниците се върнаха там, където бяха. До скоро банерът на Adsense работеше. От известно време се прецака и не показва нищо. Днес сложих нов код за банера и пак не работи. Не съм сигурна дали е от това или нещо пак вилнее, просто го свързах, че предишния път ми върна позициите, като сложих банера.

Забравих - и другите ми сайтове са на същото положение.

От: Нова гадина на Гугъл ли е минала?

До скоро банерът на Adsense работеше. От известно време се прецака и не показва нищо.

Какво значи, че не работи? Има само 2 и половина положения: Някакво наказание от Адсенс, като тук разновидността е, че сайта си е читав, но може да има локално наказание, за няколко страници, на които според Адсенс не може да се показват реклами. Другото положение е, че вече не може да намери релевантни реклами и за това не показва нищо.

Какво значи, че не работи? Има само 2 и половина положения: Някакво наказание от Адсенс, като тук разновидността е, че сайта си е читав, но може да има локално наказание, за няколко страници, на които според Адсенс не може да се показват реклами. Другото положение е, че вече не може да намери релевантни реклами и за това не показва нищо.
Странното, че няколко пъти подавам адрес, за да ми дадат ПИН код и нищо не достига до адреса. Сега на началната страница нямам нищо, дори и анализа на сайта.
Незнам дали е от Adsense, но на другите сайтове нямам реклами и пак има голям спад в резултатите. В основния домейм има линкове и към другите сайтове. Имам чувството, че нещо от него идва проблема.
Някой има ли подобен проблем?

Последно редактирано:

Странното, че няколко пъти подавам адрес, за да ми дадат ПИН код и нищо не достига до адреса. Сега на началната страница нямам нищо, дори и анализа на сайта.
Незнам дали е от Adsense, но на другите сайтове нямам реклами и пак има голям спад в резултатите. В основния домейм има линкове и към другите сайтове. Имам чувството, че нещо от него идва проблема.
Е изчакай 3 опита и потвърди с лична карта става за по малко от 5 минути .. :Д

. В основния домейм има линкове и към другите сайтове. Имам чувството, че нещо от него идва проблема.

Почти на 100% според мен това е проблема...

Има нещо тази седмица и при мен големи спадове има.

Почти на 100% според мен това е проблема...
Нямам лоши линкове към основния домейн, не съм прекалила с оптимизирането, съдържанието ми е уникално. Имах страници с афилиет линкове и съдържанието беше копирано от първоизточника, но страниците бяха каноникъл. Не съм ги използвала за оптимизиране. Днес всички ги изтрих и оставих само тези, които са с уникално съдържание. И такова спадане в търсенето ми се случва за втори път. Първия път се оправи след 10 дни, след като върнах банера на Adsense. Не мога да разбера къде бъркам и защо се получава спад в резултатите?

Мен пък ме качи вчера обратно на резултатите, които имах преди. Явно са пуснали някакъв ъпдейт, но какъв е няма информация...

Като мине ще се оправят нещата. Оня мат пръц да не се е завърнал :(
Мен пък ме качи вчера обратно на резултатите, които имах преди. Явно са пуснали някакъв ъпдейт, но какъв е няма информация...

Аввгуст? жега, море... на хората им прегряват компютрите и не ги ползватт...

Ако адсенса не ти работи на всички сайтове .. лоша е работата, баннали са ти профила.
Ако не бачка само на 1 сайт, е малко по-добре, баннали са сайта само.

Adsensa вече работи. Проблемът беше в ПИН - а. Направих верификация на адреса и ми пуснаха банерите.

А сега как е класирането, някакво подобрение от както ти пуснаха адсенса ?

Не ти е проблема в класирането. Имало е някакъв ъпдейт преди 3 дни. Някои са надолу, други са нагоре просто. Поработи върху сайта, виж за дублирано съдържание в него и по др. сайтове и чакаш. Пусни някоя друга добра връзка към него.

Аз мислих, че само при мен стават аномалии. Така правят гадовете, разменят всички сайтове на 1 път. Който изчезва нацяло или отива зад 100-тната позиция, пак ще се върни на същото си място, проблема е когато се почне бавно и продължително изпадане назад, тогава няма оправия

11.8.2014.PNG11.8.2014-2.PNG

Ами тая гадинка, май ми е харесала сайта след 3 месеца игнор :)

Ами тая гадинка, май ми е харесала сайта след 3 месеца игнор :)
хахах ами да и при мен е така, само дето преди това не правих графики. Даже имаше един сайт, който поради много проблеми от 1-ва отиде на 13-та страница, януари се занимавах с него, вдигнах ръце и май месец се появи на 4-та.
Аз точно това се чудя, да не би сайтовете да се движат с минимални позиции и през определен период, да кажем 3 месеца пускат нещо и всеки сайт си заставят на реалната си позиция, след това па всичко замръзва до 6-тя месец. Не мога да си обясня, защо на 1 път мърдат всички сайтове. Имам и такива които нищо не ги правя, при тях няма разлика, само при тези при които съм действал са промените.

Като мине гадината , наказаните потъват в Серпа и е нормално да изплуват останалите.

Горе