Нова гадина на Гугъл ли е минала?

От: Нова гадина на Гугъл ли е минала?

На мен от миналата година та до сега, 2 месеца зле 2 месеца добре, 2 месеца зле, 2 месеца добре. Като последните няколко месеца нищо не съм бутвал освен да му качвам информация. Иди го разбери животното. Ама май по-рано се зарадвах от колкото трябва, да минат няколко дни пък тогава, има някаква разлика значителна спрямо вчера... обаче тази разлика интересното е че не се отразява в адсенса...

Денси, не прекалявай с линковете ама въобще!!!
На мен от миналата година та до сега, 2 месеца зле 2 месеца добре, 2 месеца зле, 2 месеца добре. Като последните няколко месеца нищо не съм бутвал освен да му качвам информация. Иди го разбери животното. Ама май по-рано се зарадвах от колкото трябва, да минат няколко дни пък тогава, има някаква разлика значителна спрямо вчера... обаче тази разлика интересното е че не се отразява в адсенса...

При мен май беше наказание. В единия сайт имах скрипт на началната, който не се виждаше от ботовете. Във втория също имаше такъв скрипт, както и линкове в страничната лента към несъществуващи страници в сайт №1. В третия сайт нямах нищо лошо, само линкове от сайт 1 и сайт 2. Махнах всички невидими скриптове, линковете към изтритите страници. С една дума ремонт и на трите сайта, пуснах нов sitemap и на трите. След три дни позициите на всички сайтове се върнаха и даже някои са с две-три места напред.
Само не съм сигурна в сайта за офертите, постовете са копирани от първоизточника. Има линк към него. Всички публикации са каноникъл и бях ги маркирала да не се индексират от търсачките и да са ноуфолоу. Сега при ремонта оставих каноникъла, но махнах опцията за неиндексиране и нофолоу. Дали не сбърках?

Времето ще покаже и аз съм си мислил да копирам съдържания и да ги правя no index no follow т.е. по-бързо да качвам хубаво съдържание, което да е за потребителите и същевременно да не пречи на ГГ но не вярвам да мине номера

Времето ще покаже и аз съм си мислил да копирам съдържания и да ги правя no index no follow т.е. по-бързо да качвам хубаво съдържание, което да е за потребителите и същевременно да не пречи на ГГ но не вярвам да мине номера
И аз, напоследък във връзка с последният си сайт се замислях дали noindex & nofollow ще вършат работа за идеята да слам НЕуникално съдържание за посетителитебез да ме накже Гошо. Дали би работило, наистина? Или има друг начин? Знам, че има има плъгин , който да скрива от посетителя, но дали можем да "покрием" нещо от всевиждащата гадина ГОГО?! Някой има ли опит в тази област? :)

И аз, напоследък във връзка с последният си сайт се замислях дали noindex & nofollow ще вършат работа за идеята да слам НЕуникално съдържание за посетителитебез да ме накже Гошо. Дали би работило, наистина? Или има друг начин? Знам, че има има плъгин , който да скрива от посетителя, но дали можем да "покрием" нещо от всевиждащата гадина ГОГО?! Някой има ли опит в тази област? :)

Може с IP, с куки или сесии, но трябва да се измисли и направи.

IP – ако хората са от БГ, може да направиш само за БГ IP-та да се виждат страниците
Куки – то се създава при влизане в сайта или кликане на някой бутон, след което се проверява ако има куки, да показва страниците
Сесии – същото както куки, само че като се затвори браузъра се прекъсва сесията, а кукито стои на браузъра на човека докато не си изтрие кеша. До колкото знам ГГ не може лесно да те храни в измама, а кода на ГГ аналитик трябва да го няма в тези страници.

Аз ползва IP за да показва в БГ картинките, а за останалия свят и търсачките да не се виждат. Ползва куки в един сайт в който имам линкове за да не мрънка собственика на сайта, който има куки не вижда линковете, веднъж влезе ли в сайта линкове няма да види. :D Така всички са доволни, а ГГ винаги вижда линковете

Само да ми изясните, как ще има трафик от гугъл, като не индексира съдържанието?
А, той определено не индексира, ако му е зададено в метата да не индексира. :)

Човек да не излезе малко ваканция :D По принцип на 06.08 пуснаха HTTPS/SSL ъпдейт, обаче аз не видях кой знае какви подскачания. Явно по-късно е дошъл насам. Не е още на 100% ясно какво е точно, тук четете малко повече инфо.

Само да ми изясните, как ще има трафик от гугъл, като не индексира съдържанието?
Да слага яко съдържание, което обаче да е копирано. Да има страници пълни с бла бла статии които ГГ ще класира, заедно с такива, които ГГ да не вижда, те ще са копирани и при тях ще ходят хората, на техните реклами ще цъкат...

Не е още на 100% ясно какво е точно, тук четете малко повече инфо.
Само аз ли нищо не разбрах, защо всеки път загрявам последен не мога да разбера

Това са митове и легенди, но хайде да не ти го казвам пак. ;)
Да слага яко съдържание, което обаче да е копирано. Да има страници пълни с бла бла статии които ГГ ще класира, заедно с такива, които ГГ да не вижда, те ще са копирани и при тях ще ходят хората, на техните реклами ще цъкат...

Само аз ли нищо не разбрах, защо всеки път загрявам последен не мога да разбера

Е знаеш че ГГ продължава да бъде агресивен срещу копираното съдържание.

Въобще не е агресивен, дори може да дигне нов сайт по-нагоре от стар.
Както сме си говорили, проблема с гугъл е в мудността му в момента.
Да го обясня така, гугъл индексира линк, или страница но му отнема страшно много време докато я класира където и да е, а после за местене по-нагоре още повече време.:)
Е знаеш че ГГ продължава да бъде агресивен срещу копираното съдържание.

На мен ми се струва, че от толкова много сайтове в някои ниши, той вече се чуди кое къде да класира и за това не спира да денси. За това най-горе се появяват или най-големите или най-големите измамници, които са успели да го излъжат :D
Всеки може да сам да прецени в коя от двете групи да се помести или направо в двете и да лети с краката нагоре

Давал съм много примери :) Виж вбокса, свежо межи, гювечи дирове. Хайде сега няма да го обсъждаме, като се чуем тогас :p
На мен ми се струва, че от толкова много сайтове в някои ниши, той вече се чуди кое къде да класира и за това не спира да денси. За това най-горе се появяват или най-големите или най-големите измамници, които са успели да го излъжат :D
Всеки може да сам да прецени в коя от двете групи да се помести или направо в двете и да лети с краката нагоре

Горе