От: Новите Касови Апарати - ОБИР за 1млрд.
Микроинвест е компанията с най-изгоден софтуер в България
Пък за мен Микроинвест е мръсна дума!
Не знам как е сега, но хич и не ща да знам. Парих се от "изгодния" софтуер, при това два пъти. Все си траех тук, щото касовите апарати, фирми и дедесета отдавна загърбих. Простотията, квалификацията на данъчните служители, държавния рекет (по времето на правителството на Жан Виденов имаше неофициална "сводка" да не се връща данъчен кредит!), държавното "регулиране", насочено единствено към създаване на ситуации да се налагат глоби, безумията в здравната "реформа", съсипване на образованието, далаверите в земеделието и какво ли още не!
Та по въпроса за софтуера. Уиндоус 95 вече бе навлязъл в България. Имах нов компютър, работещ под 95. Реших да изоставя старата 286-ица и ДОСовската складова програма, подарена ми от приятел и работеща перфектно. Огледах обявите и се спрях на по-горната фирма. Маркетинга им бе правилен - продаваха на модули. Бяха си осигурили златен медал от Пловдивския панаир, щото на другите панаири не вървяха тези номера. Броих 50 долара за складовия модул, инсталирах. Красота! Захванах се да попълвам артикули и се започнаха проблемите. Текстовите полета бяха лесни. Но числовите си имаха собствени мнения за това какво да правят. Криво-ляво въведох 20-ина артикула и реших да разиграя продажби. Тогава имах към 1200 артикула и реших да пробвам с малко. Не работеше добре. Ама никак! Телефонни разговори, ходене с дискетата до Павлово, преинсталиране... Тъй и не тръгна работата. Върнах се на ДОС програмата. Дойде деноминацията. Попадна ми оферта, че срещу още 11 долара ще получа последната версия на складовия софтуер плюс модул за деноминация. Хайде пак до Павлово, с дискетката. И стана още по-голямо мазало.
Стока за 1700 лв ми я деноминира по три различни начина - на 1,70, на 1,33, на 1 лева (последното без десетична запетая) Бях упорит (вече два пъти платил), заредих малко артикули с деноминирани цени, и започнах "продажби". При 20 налични броя от артикул, след три продажби по 7 (седем) броя (нарочно третия път заложих повече от възможното), ми оставаха на склад още трийсет и няколко броя.
Та така за изгодния софтуер със златен медал!
ПС
Пропуснах да добавя, че касов апарат имах две години преди крайния срок. Настроен и попълнен от мен. Работещ. Техника само ми подписа където трябваше и ми взе два долара за бензина.
Когато дойде време за смяна на КА, предпочетох да го прибера в кашон. И с това приключих с касовите апарати. Не съм сключвал договор за сервизно обслужване. За мен сервизно обслужване означава, ако имам проблем, да отида да го отстранят и да си платя. Но само
ако имам проблем.