Новите измамни схеми на Godaddy.com

cross

Well-Known Member
Преди година купих един домейн от там за 1 евро. Вчера получавам SMS известие, че от кредитната карта са ми изтеглени 15 евро. Държа да отбележа, че още веднага блокираха домейна и искаха копие от паспорт по имейл или факс. Абсурдно е да дам копие от лична карта или паспорт за домейн от 1 евро, и то на някакви си там, дето не се знае какво ще правят с тях. С домейна замина и акаунта. И след една година как ми взимат 15 евро от кредитната карта за нещо, от което нито мога да се откажа, нито мога да ползвам? Чудя се ако подам възражение в банката дали ще стане нещо. Вие какво правите в подобни ситуации? Не мисля да си плащам като поп всяка година по 30 лева за глупости - това си е чисто изнудване...

От: Новите измамни схеми на Godaddy.com

Като за начало не ревеш по форумите.
Избираш локация USA и тук според часовата разлика ще ти излезе бутона за лайв чат:
https://www.godaddy.com/help?ci=

Не са схеми, просто не си изключил автоматичното подновяване на домейна, както и най вероятно картата ти все още е листната в въпросния акаунт.

Залагам на купен домейн преди 1г., затворен акаунт, поради недадени ID+PoA, но затвореният акаунт е с ОСТАВЕНО авт. renew, съответно е дошло време за авт. нов charge на картата и те така.

Нямаш друг вариант, освен затваряне/блокиране на тази карта и поръчване на нова от банката.

…а, да. И друг път пак се лъжете и пазарете $1/€1 домейни. Поне го правете с VCCs (виртуални карти) и се уверете, че можете да им дадете ID/PoA. Ако не можете, безсмислено е въобще да се пристъпва към подобна покупка.

По дефоулт всеки новозакупен домейн в годади е с активиранo auto renew, това че са ти затворили акаунта не означава, че този събскрипшън не важи.
А защо са ти затворили акаунта е по интересното? Или нека позная - злоупотреба с промокодеве от мулти акаунти или нещо от този род:)

Залагам на купен домейн преди 1г., затворен акаунт, поради недадени ID+PoA, но затвореният акаунт е с ОСТАВЕНО авт. renew, съответно е дошло време за авт. нов charge на картата и те така.

Нямаш друг вариант, освен затваряне/блокиране на тази карта и поръчване на нова от банката.

…а, да. И друг път пак се лъжете и пазарете $1/€1 домейни. Поне го правете с VCCs (виртуални карти) и се уверете, че можете да им дадете ID/PoA. Ако не можете, безсмислено е въобще да се пристъпва към подобна покупка.

За тва namecheap.com 10 кинта и ти е мирна главата.

По дефоулт всеки новозакупен домейн в годади е с активиранo auto renew, това че са ти затворили акаунта не означава, че този събскрипшън не важи.
А защо са ти затворили акаунта е по интересното? Или нека позная - злоупотреба с промокодеве от мулти акаунти или нещо от този род:)

Не - причината е фалшиво име на акаунта. И защото се различава с това от кредитната карта поискаха копие от документ.

Супер, значи годеди имат съмнение, че си използвал крадена карта и след една година си дърпат пари от нея.

Супер, значи годеди имат съмнение, че си използвал крадена карта и след една година си дърпат пари от нея.

Да, точно така. Пуснах възражение в банката, пък ще видим какво ще излезе, всеки случай нямам очаквания да ми върнат парите - въпроса е принципен, не мисля, че е редно да ми спират домейна, а после да искат да го плащам, без възможност да се откажа от него.

не мисля, че е редно да ми спират домейна, а после да искат да го плащам, без възможност да се откажа от него.

Зависи какво пише в общите условия. Но не вярвам някой от тук да ги е чел всичките. Така, че никой не може да ти отговори.

Не - причината е фалшиво име на акаунта. И защото се различава с това от кредитната карта поискаха копие от документ.

Сега си погледнах моя акаунт, фамилията, която съм задал е фалшива, само първото име съвпада с това на картите, които съм ползвал там (3 на брой общо)

Сега си погледнах моя акаунт, фамилията, която съм задал е фалшива, само първото име съвпада с това на картите, които съм ползвал там (3 на брой общо)

Стандартна проверка, и на мен ми изгоря акаунт там, макар, че пращах снимки на ЛК.

Горе