Blinky
Owner
Чейндж бюрата в нова наложена мярка
Знам, че някой от вас не са доволни от курсовете на банките и често прибягват до услугите на обменните бюра. За това реших, че темата ще е интересна за тази част от вас, както е за мен. Като цяло това, което им е наложено е разликата от тези курсове на банката, в двете направления "купува" и "продава" да не е повече от 5 на сто.
Повече информация можете да прочетете тук: Обменните бюра работят по нови правила от днес
Аз лично ползвам само 1-2, където с годините са останали коректни и точни. Не експериментирам с нови, освен ако някой с много опит не ми препоръча някое, с което работи от години.
Дано темата е важна за вас.
Знам, че някой от вас не са доволни от курсовете на банките и често прибягват до услугите на обменните бюра. За това реших, че темата ще е интересна за тази част от вас, както е за мен. Като цяло това, което им е наложено е разликата от тези курсове на банката, в двете направления "купува" и "продава" да не е повече от 5 на сто.
Разликата между курсовете „купува“ и „продава“ в обменните бюра за валута не може да бъде по-голяма от 5 на сто от курса за деня на Българската народна банка. Това става след влизането в сила от днес на промяна на Наредбата за обменните бюра.
Според досегашното законодателство разликата в курсовете „купува“ и „продава“ не трябваше да е повече от 20% от курса на деня на БНБ. Данъчните смятат, че промените в Наредбата за обменните бюра ще ограничат възможността те да използват подвеждаши реклами или да заблуждават с различни курсове на табелите извън бюрата и вътре пред касите.
Повече информация можете да прочетете тук: Обменните бюра работят по нови правила от днес
Аз лично ползвам само 1-2, където с годините са останали коректни и точни. Не експериментирам с нови, освен ако някой с много опит не ми препоръча някое, с което работи от години.
Дано темата е важна за вас.