От: Ново SEO състезание... този път за Jabse!!! - Награда 1000+ лева и каса бира
А защо такава малка активност? Вече 1 седмица от началото на състезанието, а
все още съм първия и единствен записал се участник.
Експеримента ще е интересен, а и много спомени навява от първите години на SEO - без дублирано съдържание, без Пингвини и Панди, без социални сигнали - елементарен SERP определящ се от броя обратни връзки.
@Jordan Manchev, раят за скрейпърите от гледна точка на това, че в Jabse са индексирани значително по-малко страници. И се отчитат беклинковете единствено от страници, които са в индекса. Т.е. безразборно добавяне на линкове не върши работа. ;-)
@PyramidSeo,
http://www.jabse.com/seo/index.php това е еднообразен SEO инструмент насочен само към Jabse. Там показва броят търсения на дадена дума, по която се следят позициите. Тук има и малко проблеми:
1. В jabse.com се повявам на втора позиция. В инструмента за анализ се появявам на осма позиция.
2. Добавил съм веднъж блога и веднъж конкретната страница, която ще класирам. В статистиките на блога ми показва, че "търсачка jabse" е търсена 384 пъти, а в конкретната страница показва 768 пъти. Има значително разминаване.
3. Би било полезно да се обясни какво точно показват показателите: Термин | Търсен |
Дата | Поз. |
Дата |
Поз. | Пром. | Изтр. и на колко време се обновява тази статистика.